Στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής (24 Ιουνίου) για την ανάδειξη Συντονιστικών Γραμματειών των Τοπικών Οργανώσεων του Κινήματος Αλλαγής, το Ποτάμι δεν θα πάρει μέρος.
Η απόφαση πάρθηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη χωρίς να εγερθεί αντίρρηση από κανέναν βουλευτή και από κανένα κεντρικό στέλεχος. Ετσι, οριστικοποιείται η ρήξη και μένει σε εκκρεμότητα ο χρόνος και ο τρόπος της επισημοποίησής της.
Αλλωστε, το Ποτάμι δεν απάντησε στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής με την οποία έψεγε τις προαναγγελίες αποχωρήσεων και αυτό σημαίνει ίσως ότι δεν δείχνουν καν διάθεση να το παλέψουν, αν η Χαριλάου Τρικούπη δεν αποσύρει τους όρους που έχει θέσει (μετατροπή του Πολιτικού Συμβουλίου σε γνωμοδοτικό όργανο/κοινή στάση των κοινοβουλευτικών ομάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού μετά από ψηφοφορία).
Το συμπαγές μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει πως το μικρό πια Ποτάμι είναι ενωμένο και συνεπές σε μία γραμμή. Κάθε άλλο. Οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαρριανός και Γιώργος Αμυράς στέκονται αρνητικά απέναντι στη συμφωνία για το μακεδονικό και αυτό τους φέρνει απέναντι στους Σπύρο Δανέλλη-Γιώργο Μαυρωτά και Σπύρο Λυκούδη που ακολουθούν τον Στ. Θεοδωράκη υπέρ της συμφωνίας. Πολλοί εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου η αποχώρησή τους από το Ποτάμι.
Ο Γ. Αμυράς εμφανίστηκε στη δημόσια ζωή με τη ΝΔ και ο Γρ. Ψαρριανός πρόσφατα δήλωσε ότι δεν έχει πια καμία σχέση με την Αριστερά. Αν αυτό συμβεί, τότε το Ποτάμι θα χάσει τα κοινοβουλευτικά του προνόμια, γεγονός που θα περιορίσει ακόμη περισσότερο την πολιτική επιρροή του.
Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν δείχνουν ανησυχία παρά τον εκνευρισμό που τους προκαλούν οι δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών του Ποταμιού υπέρ της συμφωνίας για το μακεδονικό και κατά της ΠΑΣΟΚοποίησης του ΚΙΝΑΛ. Ειδικά για τον Σπ. Δανέλλη σχολιάζουν πως είναι ήδη ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που ο ίδιος για πολλοστή φορά είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ότι δεν κινείται από ιδιοτέλεια αλλά στη βάση των διαχρονικών αρχών του.
Η απομάκρυνση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ έχει επισκιάσει άλλα προβλήματα που δεν πολυφαίνονται αλλά υπάρχουν. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος είναι επίσης υπέρ της συμφωνίας για το μακεδονικό συνδέοντας τη στάση του στην ψηφοφορία με τη δέσμευση του πρωθυπουργού για εκλογές, ενώ ο Γ. Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κάλεσε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να στηρίξουν τη συμφωνία που δεν στηρίζει η Φ. Γεννηματά. Αν κανείς αθροίσει και τη δυσφορία των ευρωσοσιαλιστών με τη στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι πολύ ωραία η ατμόσφαιρα στην κεντροαριστερά αυτόν τον καιρό.
Πηγή: news247.gr