«Η συμφωνία για το χρέος μου φαίνεται ως αγορά χρόνου από την ελληνική οικονομία με τίμημα τη στενή παρακολούθηση. Δεν είναι δηλαδή για να πανηγυρίζουμε αλλά ούτε να μοιρολογούμε. Μπορεί να μειώθηκε λίγο η κλίση, να αλλάξαμε παπούτσια, αλλά η ανηφόρα είναι μπροστά μας» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής του “Ποτσμιού” Γιώργος Μαυρωτάς σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup.
Σε ερώτηση για το αν θα ψηφίσει τη συμφωνία όταν έλθει προς κύρωση στη Βουλή δηλώνει ότι θεωρεί «τη συμφωνία έναν συμβιβασμό όπου τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά» και προσθέτει πως «με ως τώρα δεδομένα, είμαι θετικός στην προοπτική επίλυσης τους ζητήματος ακόμα και με τη συγκεκριμένη συμφωνία».
Αναφερόμενος στις διαφορετικές απόψεις εντός του ΚΙΝΑΛ για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ σημειώνει ότι «το ζήτημα του ονοματολογικού ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε προς τα πού θέλουμε να προχωρήσουμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, νομίζω ότι πρέπει η ηγεσία να προσπαθεί να πείσει τη βάση με ορθολογικά επιχειρήματα και όχι απλώς να την ακολουθεί ποντάροντας στο θυμικό».
Ο κ. Μαυρωτάς χαρακτηρίζει το ρόλο του Ποταμιού ως καταλύτη του πολιτικού συστήματος και εξηγεί γιατί ψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι όταν «η κυβέρνηση χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής πρέπει να πηγαίνει σε εκλογές, ανεξάρτητα από τη συγκυρία».
Τέλος ο κ. Μαυρωτάς εκτιμά ότι «δεν αρκεί η συμφωνία για να καταστήσει τον κ. Τσίπρα “ηγεμόνα” της Κεντροαριστεράς, ακόμα και αν παραγνωρίσουμε ότι με τις διαδικασίες που ακολούθησε στο θέμα φαίνεται σαν να ήθελε όχι μόνο να το λύσει αλλά και να το εργαλειοποιήσει απέναντι στην αντιπολίτευση».