Ο Βίκτορ Ορμπαν μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια σε συγκέντρωση πολιτών ουγγρικής καταγωγής στη Ρουμανία: προσδιόρισε ο ίδιος την ιδεολογία του ως «αντιμεταναστευτική» και «αντι-πολυπολιτισμική» και μίλησε για ένα νέο μοντέλο για την Ευρώπη με βάση τη «Χριστιανική Δημοκρατία» – δηλαδή, όπως είπε, το «μοντέλο της χριστιανικής οικογένειας».
Ξετυλίγοντας το όραμά του για την Ένωση εν όψει και των ευρωεκλογών του 2019, ο Ούγγρος πρωθυπουργός αποκήρυξε τις «αντιδημοκρατικές» κυβερνήσεις της δυτικής Ευρώπης και ζήτησε στενή συνεργασία των δεξιών κομμάτων της Ε.Ε.
«Υπάρχει ένας φιλελευθερισμός στη Δύση και δεν υπάρχει δημοκρατία», είπε στην ομιλία του στο Baile Tusnad της Ρουμανίας και αποκάλεσε την Κομισιόν «σύμβολο αποτυχίας» προειδοποιώντας: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φεύγει και εμείς ερχόμαστε!»
Την οργή του κατά των Βρυξελλών έχει κλιμακώσει η παραπομπή της κυβέρνησής του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους αμφιλεγόμενους νόμους που έχει υιοθετήσει, τιμωρώντας όσους βοηθούν μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς και για τις καταγγελίες για κακομεταχείρισή τους σε κέντρα διέλευσης στην Ουγγαρία.
«Οι ηγέτες της Ευρώπης είναι ανεπαρκείς», η «ελίτ» δεν μπορεί να υπερασπιστεί την Ευρώπη από τους μουσουλμάνους μετανάστες και ήρθε η ώρα να φύγει, είπε ο Όρμπαν στους εκατοντάδες οπαδούς του που τον επευφημούσαν.
«Η ευρωπαϊκή ελίτ είναι φανερά ανήσυχη. Ο μεγάλος στόχος τους να μεταμορφώσουν την Ευρώπη και να την οδηγήσουν στη μετά-χριστιανική εποχή, σε μια εποχή που τα έθνη εξαφανίζονται, αυτή η διαδικασία μπορεί να υπονομευτεί στις ευρωπαϊκές εκλογές. Και είναι στοιχειώδες συμφέρον μας να σταματήσουμε αυτή τη μεταμόρφωση».
Υποστήριξε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχει εναλλακτική στη φιλελεύθερη δημοκρατία, που, όπως είπε, εργάζεται με μη δημοκρατικές μεθόδους, αφού είναι ανεκτική στις εναλλακτικές απόψεις.
«Η Χριστιανική Δημοκρατία δεν είναι φιλελεύθερη», πρόσθεσε, «είναι… ανελεύθερη, εάν θέλετε», τόνισε, με το επιχείρημα ότι απορρίπτει την πολυπολιτισμική κουλτούρα και τη μετανάστευση και είναι αντικομουνιστική και υπέρ των χριστιανικών αξιών.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή: λέμε αντίο όχι μόνο στη φιλελεύθερη δημοκρατία… αλλά και στην ελίτ του 1968», κατέληξε αναφερόμενος στο κύμα των διαδηλώσεων εκείνης της περιόδους που οδήγησαν στην πτώση συντηρητικών κυβερνήσεων σε πολλές χώρες.
Πηγή: efsyn.gr