Η δημοσιογράφος Νατάσα Βαρελά άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή 19 Αυγούστου, σκορπίζοντας την θλίψη στον κόσμο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ήταν μόλις 33 ετών και είχε ήδη διαγράψει την δική της, πορεία στα ΜΜΕ.
Ο θάνατός της προήλθε, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από διάτρηση στομάχου.
Τις τελευταίες δέκα ημέρες λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε έλειπε από την εργασία της, στο Νέο Κανάλι.
Η συγκλονιστική μαρτυρία της κολλητής της
Η Βασιλική Πετρίδου συντετριμμένη από τον άδικο χαμό της αγαπημένης της φίλης ανέφερε πως τελευταία φορά που είδε τη Νατάσα ήταν την περασμένη Δευτέρα η οποία ένιωθε πολύ κακόκεφη και κουρασμένη.
Μάλιστα η τελευταία φορά που ενημερώθηκε για την υγεία της, ήταν όταν η οικογένεια της Νατασας την μετέφερε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πόνους στο στομάχι.
Τα λόγια του πατέρα
Σύμφωνα με τον πατέρα της η άτυχη κοπέλα είχε κάποια προβλήματα με στομαχικές διαταραχές αλλά ούτε η ίδια ούτε οι γονείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα. Τα ξημερώματα της Κυριακής εμφάνισε πυρετό και πολύ έντονο πόνο στο στομάχι, έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο και μέσα σε δυο ώρες η Νατάσα κατέληξε.
Τι πραγματικά συνέβη με τη Νατάσα
Τις τελευταίες ώρες, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν δημοσιεύματα σχετικά με την πραγματική αιτία θανάτου της Νατάσας.
H Νατάσα πράγματι παρουσίαζε στομαχικές διαταραχές και παραπονιόταν ότι είχε πόνους στην κοιλιά! Ωστόσο, δεν ήθελε να ανησυχήσει την οικογένεια της και έτσι δεν έσπευσε αμέσως στο νοσοκομείο ή σε κάποιον ειδικό. Η ίδια φέρεται να λάμβανε παυσίπονα δισκία καθώς θεωρούσε πως ο πόνος στο στομάχι δεν ήταν τόσο οξύς και η κατάσταση της δεν ήταν ανησυχητική! Δυστυχώς ωστόσο η ίδια φαίνεται πως δεν εκτίμησε σωστά τις δυνάμεις της…
Τι είναι το έλκος και η διάτρηση στομάχου
Ελκος στομάχου δωδεκαδακτύλου ονομάζουμε εξελκώσεις (πληγές) που εμφανίζονται στο εσωτερικό τοίχωμα (βλεννογόνο) των δύο αυτών οργάνων (το δωδεκαδάκτυλο, είναι το πρώτο τμήμα του λεπτού εντέρου, που ακολουθεί αμέσως μετά το στομάχι). Παρά τις διαφορές που έχει το έλκος του στομάχου από το έλκος δωδεκαδακτύλου, κυρίως στη χειρουργική αντιμετπώπιση, τα εξετάζουμε από κοινού με το όνομα γαστροδωδεκαδακτυλικό (πεπτικό) έλκος, επειδή έχουν σημαντικές ομοιότητες, όσον αφορά την αιτιολογία τους και τη συντηρητική (μη χειρουργική) αντιμετώπισή τους.
Αιτιολογία
Το πεπτικό έλκος δημιουργείται όταν το υδροχλωρικό οξύ ή άλλοι ερεθιστικοί παράγοντες που περιέχονται στο γαστρικό υγρό και είναι αναγκαίοι για την πέψη (χώνεψη) των τροφών, διαβρώνουν το εσωτερικό τοίχωμα (βλεννογόνο) του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου και δημιουργούν πληγή, που ονομάζουμε έλκος. Αυτό συμβαίνει είτε όταν το οξύ είναι περισσότερο σε ποσότητα από όσο πρέπει (υπερέκκριση) είτε όταν ο αμυντικοί μηχανισμοί του βλεννογόνου δεν λειτουργούν ικανοποιητικά. Διάφορα φάρμακα (ασπιρίνη, κορτιζονούχα) και άλλες συνήθειες όπως κάπνισμα, αλκοόλ, συμβάλλουν σε αυτό. Εδώ και αρκετά χρόνια όμως έχει γίνει γνωστό ότι ένα μικρόβιο, το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, παίζει σημαντικό ρόλο στο έλκος και πιθανό να είναι η αιτία για το 90-100% των ελκών.
Συμπτώματα
Αν και το 20% των ασθενών με έλκος δεν έχουν κανένα σύμπτωμα, οι υπόλοιποι έχουν ως πιο συχνό σύμπτωμα τον πόνο και τη δυσπεψία. Ο πόνος είναι ψηλά στην κοιλιά (επιγάστριο) και μπορεί να είναι συνεχής ή να εμφανίζεται μετά ή πριν από το γεύμα. Στο έλκος του στομάχου, ο πόνος είναι πιο συχνός αμέσως μετά το γεύμα, ενώ στο έλκος του δωδεκαδακτύλου είναι πιο συχνός μερικές ώρες μετά (άδειο στομάχι) και συνήθως υποχωρεί με τη λήψη φαγητού ή αλκαλικών. Αλλα συμπτώματα είναι η ναυτία, τα φουσκώματα, η καούρα, η απώλεια βάρους (επειδή ο ασθενής δεν τρώει).
Δείτε ακόμη: Νικολέττα Ράλλη μου, ηρέμησε λίγο! Ο «έρωτας» με την κάμερα και το… μίσος με την τηλεθέαση! (Βίντεο)
Επιπλοκές
Αν το έλκος δεν αντιμετωπισθεί κατάλληλα, μπορεί να εμφανιστούν σοβαρές επιπλοκές:
α. Γαστρορραγία (αιμορραγία από το στομάχι ή το δωδεκαδάκτυλο), όταν το έλκος φθάσει να τρυπήσει κάποια αρτηρία ή φλέβα.
β. Διάτρηση, όταν το έλκος τρυπήσει όλο το πάχος του τοιχώματος του στομάχου ή δωδεκαδακτύλου, οπότε το περιεχόμενο (όξινο γαστρικό υγρό ή τροφές) χύνεται μέσα στην κοιλιά και προκαλεί περιτονίτιδα.
γ. Στένωση του πυλωρού (του στομίου που οδηγεί από το στομάχι στο δωδεκαδάκτυλο), όταν το έλκος είναι μεγάλο, χρόνιο και δημιουργεί ουλή και οίδημα (φούσκωμα) στην περιοχή αυτή. Ο ασθενής τότε δεν μπορεί να φάει και κάνει εμετούς.