«Δίνουν και παίρνουν» στο εσωτερικό της ΝΔ οι παρασκηνιακές διεργασίες και ζυμώσεις σχετικά με τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, διαδικασία την οποία δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει στην τύχη της ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς αποτελεί για τον ίδιο κορυφαία ευκαιρία για να ελέγξει τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα της επόμενης Βουλής, παραμερίζοντας βουλευτές που δεν ανήκουν στη δική του «φράξια».
Έτσι, η συνταγή που χρησιμοποιείται η άσκηση ασφυκτικών πιέσεων προς ορισμένους βουλευτές, προκειμένου να εγκαταλείψουν την κεντρική πολιτική σκηνή και να αναζητήσουν την τύχη τους στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία μάλιστα αποκαλύπτει και τα ονόματα τριών εν ενεργεία βουλευτών, οι οποίοι πιέζονται από την ηγεσία της ΝΔ, για να κατέλθουν ως υποψήφιοι περιφερειάρχες.
Υπενθυμίζεται πως περί πιέσεων της ηγεσίας προς τρεις ενεργεία βουλευτές είχε μιλήσει προ ημερών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί των ημερών Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τους Γιώργο Κασαπίδη, Ανδρέα Κατσανιώτη και Σίμο Κεδίκογλου, τους οποίους επιδιώκει η ΝΔ να κατεβάσει ως υποψήφιους περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας (η θέση μένει «ορφανή» καθώς ο Κώστας Μπακογιάννης έχει «κλειδώσει» για τη δημαρχία της Αθήνας) αντίστοιχα.
Ωστόσο, μπορεί η Πειραιώς να έχει τις επιθυμίες, αλλά και οι προαναφερθέντες έχουν τις δικές τους, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τις επιδιώξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά θέλουν να παραμείνουν βουλευτές.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κασαπίδης δεν συγκαταλέγεται στους αρεστούς Μητσοτάκη. Άλλωστε, υπενθυμίζεται πως είχε «αποκεφαλιστεί» από τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης το 2017.
Η περίπτωση του Ανδρέα Κατσανιώτη είναι λίγο πιο περίπλοκη, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο πιστούς ακόλουθους του Αντώνη Σαμαρά. Συνεπώς, η ενδεχόμενη απομάκρυνσή του θα πρέπει να έχει την «ευχή» του πρώην πρωθυπουργού. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο προχωρούσε, θα βόλευε ιδιαίτερα την εκλογή του Ιάσονα Φωτήλα, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στους «ταλιμπάν» της ηγεσίας.