Αναστάτωση επικρατεί στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας μετά την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος που στέλνει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μέλος της Διοίκησης που έχει διατελέσει Μεγάλος Θησαυροφύλακας, Μεγάλος Ρήτορας καθώς και ταμίας του Τεκτονικού Σωματείου.
Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το υπ. αριθμ 1638/2018 βούλευμά του τον παραπέμπει για πλαστογραφία και απάτη, αδικήματα που τέλεσε με σκοπό να αποκομίσει παράνομα από τρίτο πρόσωπο ποσό 1 εκ. ευρώ. Μαζί του παραπέμπονται δύο ακόμη άτομα που φέρονται να τον συνέδραμαν στις παράνομες πράξεις του. O ένας από αυτούς είναι δημοτικός υπάλληλος.
Πως ξεκίνησε
Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών Ρωσοπόντιος καταγγέλλοντας πως ο εν λόγω, δικηγόρος στο επάγγελμα, πλαστογράφησε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και διοικητική απόφαση, προκειμένου να τον πείσει ότι με τις ενέργειές του έλαβε την Ελληνική Ιθαγένεια αυτός και η σύζυγός του.
Συγκεκριμένα, ο ομογενής είχε προσφύγει στις υπηρεσίες του όταν το 2004 ανακλήθηκε από την Νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, προηγούμενη απόφαση του 1999 με την οποία το ζεύγος είχε αποκτήσει την Ιθαγένεια. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Νοβοροσίσκ, διαπιστώθηκε ότι σε ένα φάκελο των αιτούντων υπήρχαν πλαστογραφημένα , παραποιημένα και κλεμμένα έγγραφα. Ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας επιμένοντας στις Ελληνικές του ρίζες και δηλώνοντας άγνοια για τα πλαστά στοιχεία, ξεκινά τότε έναν δικαστικό αγώνα για να πάρει πίσω την Ιθαγένεια που του αφαίρεσαν.
«Πλαστή»
Ο κατηγορούμενος δικηγόρος που ανέλαβε τον χειρισμό της υπόθεσης λίγους μήνες μετά την ανάκληση, του εμφανίζει ως «διπλή» επιτυχία του το ότι κατάφερε να ακυρώσει και στο ΣτΕ και στη Νομαρχία την απόφαση ανάκλησης.
Ο ομογενής ησυχάζει για 8 χρόνια, έως ότου το 2012 πληροφορείται ότι Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, εξέδωσε το 2011, ως αρμόδιο όργανο, απόφασή του με την οποία ανακλήθηκε εκ νέου η Ιθαγένεια. Ο δικηγόρος αναλαμβάνει και πάλι την υπόθεση και παρουσιάζει ως εκ νέου μεγάλη του επιτυχία το ότι κατάφερε να ακυρώσει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα.
Ένα χρόνο μετά όμως, κι ενώ ο καταγγέλλων βρισκόταν με τη σύζυγό του στην Αγία Πετρούπολη , φτάνει στη Γενεύη όπου διατηρεί θερινή κατοικία, κοινοποίηση από το Ελληνικό Προξενείο ότι πρέπει να παραδώσουν τα Ελληνικά τους διαβατήρια καθώς αυτά είχαν ακυρωθεί με βάση σχετική απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο νέος δικηγόρος που προσλαμβάνει το ζευγάρι διαπιστώνει ότι η απόφαση του ΣτΕ του 2004 που ο ΑΠ τους παρουσίασε ως επιτυχία, αφορούσε άλλους διαδίκους. Εν ολίγοις ήταν πλαστή άρα ήταν άκυρη και η απόφαση του Νομάρχη που στηρίχτηκε σε αυτήν.
ΠΗΓΗ: dikastiko.gr