Έχει… βάθος η απόφαση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να αποχωρήσει από την Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ανεξαρτήτως εάν ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ υποβαθμίζει το γεγονός, «επιτρέποντας» στο Μοσχάτο να διαρρέει ότι η αντικατάστασή του έγινε επειδή ο ίδιος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής στο news247.gr, o Ευ. Μεϊμαράκης, όπως γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», διαφωνεί με τη θέση που κατέθεσε η ΝΔ για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση στο παρελθόν σύμφωνα με την οποία, εφόσον οι τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποβούν άκαρπες, τότε θα πρέπει να εκλέγεται από το λαό, ο ένας μεταξύ των δυο πρώτων που θα αναδείξουν οι ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο. Επιπλέον, διαφωνεί απολύτως με την πρόταση της ΝΔ να αντικαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δικαστικός, καθώς θεωρεί ότι αυτό πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από τον Πρόεδρο της Βουλής. Ο Ευ. Μεϊμαράκης, που διαφωνεί και με τις πολλές προτάσεις που η Νδ συγκαταλέγει μεταξύ αυτών που πρέπει να αναθεωρηθούν, διευκρινίζει ότι τις παραπάνω θέσεις της ΝΔ δεν μπορεί να τις υποστηρίζει και είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισε να αποχωρήσει από την Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, πολύ περισσότερο που φέρεται η ηγεσία του κόμματος να του είχε υποσχεθεί πως θα άλλαζε τις συγκεκριμένες διατάξεις.
Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ -που θεωρεί ότι η συζήτηση στη Βουλή για το Σύνταγμα «ήταν επιπέδου …προέδρου Εδεσσαϊκού»- είχε όμως και ένα επιπλέον λόγο αποχώρησης από την Επιτροπή. Και αυτός είναι η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές που γνωρίζουν τα γεγονότα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη σε συζήτηση που είχαν στο Ελσίνκι, στο περιθώριο του Συνεδρίου του ΕΛΚ, ότι δεν θα όριζε τον Α. Γεωργιάδη στην Επιτροπή.
Ενδιαφέρον έχει επίσης και ο λόγος που στη θέση του Ευ. Μεϊμαράκη δεν ορίστηκε ο Θεόδωρος Φορτσάκης, παρότι ο ίδιος είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα στην ηγεσία, αλλά η Όλγα Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Μοσχάτο είναι δυσαρεστημένο με τον συγκεκριμένο βουλευτή (και πρώην Πρύτανη), ιδίως με τις θέσεις που διατυπώνει για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.