Το παρασκήνιο της διεκδίκησης του Μουντιάλ του 2030, αλλά και τα επόμενα βήματα αποκαλύπτει στο news24/6 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, που την Παρασκευή συναντάται στο Βελιγράδι με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας, καθώς και τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των τεσσάρων χωρών για το θέμα.
«Αφού εξετάσουμε τα δεδομένα την Παρασκευή και τα αθλητικά, αλλά και τα οικονομικά, θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για το αν και κατά πόσο μια τέτοια προοπτική, δηλαδή η διοργάνωση ενός Μουντιάλ ή ενός Euro, είναι εφικτή. Τα αποτελέσματα των επαφών αυτών θα τα ανακοινώσουμε και θα τα κουβεντιάσουμε στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Υπουργών Αθλητισμού που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και εν συνεχεία θα σχεδιάσουμε το χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου θα πορευτούμε» αναφέρει ο Γ. Βασιλειάδης στη συνέντευξή του και αποκαλύπτει:
«Με βάση τη λογική ότι οποιαδήποτε διοργάνωση αναλαμβάνει η χώρα μας, θα πρέπει να έχει το μεγαλύτερο όφελος, οικονομικό και αθλητικό και το μικρότερο δυνατό κόστος, τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, θα λάβουμε υπόψιν -κατ΄αρχήν- τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, που στα επόμενα χρόνια αυτές που θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές θα είναι τέσσερις: το «Γ. Καραϊσκάκης», το Ολυμπιακό Στάδιο, η «Αγιά Σοφιά» και η νέα Τούμπα και από εκεί και μετά θα σκεφτούμε αν θέλουμε να κάνουμε παρέμβαση σε κάποια άλλη πόλη της περιφέρειας, σε μια υφιστάμενη εγκατάσταση όπως το Πανθεσσαλικό, το Παμπελοπονησιακό ή το Παγκρήτιο, προκειμένου να την ανακαινίσουμε».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού αποκαλύπτει στο news24/7 πως όχι απλώς δεν γνωρίζουμε πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας αλλά ο λογαριασμός μας έρχεται ακόμη και σήμερα! «Τα δύο χρόνια που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση είναι πολλές οι φορές μας κοινοποιούνται δικαστικές αποφάσεις για χρέη που αφορούν τη διοργάνωση. Έχουν περάσει από τότε 14 χρόνια και παρόλα αυτά δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο ακριβώς μας κόστισαν. Θέλω να πιστεύω πώς κάποια στιγμή οι Έλληνες θα μάθουμε πόσο ακριβά πληρώσαμε τη δίχως πλάνο, χωρίς ορθό σχεδιασμό και όραμα και κυρίως καμία αίσθηση μεταολυμπιακής αξιοποίησης, διοργάνωση των Αγώνων» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Σοκαριστικό είναι τέλος το στοιχείο ότι λόγω της μη ύπαρξης ελάχιστης έστω υποχρεωτικής ιατρικής εξέτασης- πρόβλημα που επιχειρεί να αντιμετωπίσει η πρόσφατη καθιέρωση της Κάρτας Υγείας ως ένα πρώτο πιλοτικό μέτρο- μόνο στην Αττική έχουμε ετησίως περισσότερους από 48 αιφνίδιους θανάτους με μέσο όρο ηλικίας των θυμάτων τα 25 χρόνια!