Σύμφωνα με το news247.gr η συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου να έρθει το Μάρτιο η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή δεν ισχύει πλέον για δυο κυρίως λόγους. Πρώτον επειδή η πΓΔΜ θα ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση απρόσκοπτα – και πιθανόν, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, και με περισσότερες από τις ογδόντα ψήφους που απαιτούνται και συγκεντρώθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία. Και δεύτερον επειδή η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει το όπλο της πρότασης δυσπιστίας που θα διαθέτει από τις 17 Δεκεμβρίου που λήγει το εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση.
Το ερώτημα επικεντρώνεται στο τι θα πράξει ο Πάνος Καμμένος. Αν απλά οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση ή και αν θα προχωρήσουν στην άρση της εμπιστοσύνης του προς αυτή. Ερώτημα είναι και τι θα πράξει ο Π. Καμμένος με τους δυο τουλάχιστον βουλευτές του που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία. Αν τους διαγράψει ενδέχεται να μην έχει ΚΟ, καθώς απαιτούνται πέντε βουλευτές, αν δεν τους διαγράψει ουσιαστικά θα αυτοακυρωθεί αφού έχει αναδείξει το μακεδονικό ως το μείζον θέμα του κόμματός του.
Το πεδίο όμως καθίσταται πιο σύνθετο σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τελευταίες πληροφορίες που φέρουν το Ποτάμι να ζητάει προκήρυξη πρόωρων εκλογών προκειμένου να υπερψηφίσει τη Συμφωνία, κάτι που ζητάει και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να αποδεχτεί το αίτημα και οι κάλπες να στηθούν τον Μάιο, μαζί με τον πρώτο γύρο των ευρωεκλογών, αν και το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο, στο τέλος της τετραετίας.
Σύμφωνα, τέλος με τις πληροφορίες που μετέδωσε η Αγγελική Σπανού στο news24/7 στους 88,6, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ θα έχουν τετ α τετ τον Ιανουάριο, όταν θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία από το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ, προκειμένου να δώσουν τυχόν ερμηνείες για το περιεχόμενό της, εφόσον βεβαίως κριθεί ότι απαιτείται κάτι τέτοιο.