Δύσκολα θα εμφανιστεί ενωμένη, η ούτως η άλλως μικρή Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού την επομένη της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τις φυγόκεντρες τάσεις προς τα άλλα κόμματα – πόσο μάλλον που τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις δεν είναι ευοίωνα.
Το κύμα επιθέσεων κατά του Ποταμιού αλλά ειδικά κατά του κ. Δανέλλη ήταν τόσο μεγάλο που ο βουλευτής αναγκάστηκε να απαντήσει με ανάρτησή του:
«Η σταθερά πατριωτική στάση του Ποταμιού τους χαλάει τη σούπα. Γι αυτό και το απονενοημένο μπαράζ αήθων επιθέσεων από τα troll εθνολαικισμού και ψευδεπίγραφου φιλελευθερισμού. Άξιος ο μισθός τους αλλά οι βουλευτές του Ποταμιού δεν τρομοκρατούνται #topotami
Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμοιράς έχουν δηλώσει ευθέως ότι θα καταψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.
Και οι δυο αναμένεται να είναι υποψήφιοι με την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες. Ηδη άλλωστε ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από το κόμμα του. Χθες, όταν με αφορμή τις καταγγελίες του «προστατευόμενου μάρτυρα» Μανιαδάκη, που πλέον είναι κατηγορούμενος, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση «ΕΑΝ οι καταγγελίες αληθεύουν, τότε τίθεται θέμα λειτουργίας του πολιτεύματος», ο Γρηγόρης Ψαριανός έριξε τα καρφιά του στους (πρώην;) συντρόφους του:
Τρεις θα ψηφίσουν θετικά για την Συμφωνία
Η τρίτη ομάδα αποτελείται από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον Σπύρο Λυκούδη και τον αντιπρόεδρο του κόμματος Γιώργο Μαυρωτά. Και οι 3 δηλώνουν οτι βλέπουν θετικά την Συμφωνία των Πρεσπών, διατηρούν όμως επιφυλάξεις. Πρώτη επιφύλαξη είναι η ερμηνεία που δίνουν στην συμφωνία οι Σκοπιανοί καθώς οι πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ περί μακεδονικής γλώσσας για παράδειγμα, προκάλεσαν αντιδράσεις και δεύτερες σκέψεις στους βουλευτές και στον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη-
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε μετά τις δηλώσεις Ζάεφ ο Γιώργος Αμυράς:.
«Σίγουρα θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις στο Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα το θέσω και εγώ μετά τις δηλώσεις Ζάεφ που έθεσε θέμα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα» .Ενώ την ίδια στιγμή οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν πυροδότησαν πλήθος σεναρίων για προσέγγιση του Ποταμιού με την Νέα Δημοκρατία.
Δεν είναι όμως μόνο οι δηλώσεις των σκοπιανών που προβληματίζουν τους βουλευτές του Ποταμιού που βλέπουν θετικά την Συμφωνία. Είναι και η χρήση που θα κάνει της θετικής τους ψήφου, η κυβέρνηση.
Οπως διευκρινίζουν, σε περίπτωση που η κυβέρνηση θελήσει να μετρήσει την πιθανότατα θετική τους ψήφο στην συμφωνία, σαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, τότε θα καταψηφίσουν…