Την ανησυχία του για τα μισαλλόδοξα και απειλητικά μηνύματα που δέχονται πολιτικά πρόσωπα που τάσσονται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε πως «εάν η πηγή όλης αυτής της μισαλλοδοξίας και της απειλητικής προπαγάνδας είναι ένας πυρήνας ακροδεξιάς, η οποία ερωτοτροπεί με τη βία και τον εμπρηστικό λόγο έτσι κι αλλιώς, έχουμε ένα φαινόμενο το οποίο προϋπήρχε, μετατοπίστηκε, συνεχίζεται. Το πρόβλημα και η ανησυχία η μεγάλη θα υπάρχει εάν η πηγή αυτού του μισαλλόδοξου και απειλητικού λόγου, δεν είναι μόνο αυτός ο χώρος ο οποίος προϋπήρχε αλλά αν πλέον έχουμε πηγές και από άλλα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου τα οποία υπό την ανωνυμία και την κάλυψη αυτής της έλλειψης οποιασδήποτε υπογραφής, έχουν ταχθεί κι αυτά σε αυτή την πρακτική».
Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε πως «η δημοκρατία την δικαιοσύνη, τους θεσμούς έχει για να απαντήσει σε αυτά τα φαινόμενα τα οποία είναι και αξιόποινα», σημειώνοντας πως «και η απειλή είναι αξιόποινη εφόσον γίνει μήνυση και οι εξυβρίσεις και πολλές φορές οι απειλές προκειμένου να αλλάξει στάση ένα πολιτικό πρόσωπο εμπίπτουν και σε εγκλήματα κατά της πολιτειακής εξουσίας. Έχουν σοβαρότητα αυτές οι πράξεις και βέβαια σε μεγάλο βαθμό γίνονται μέσω του διαδικτύου, οπότε κι εκεί χρειάζεται προσεκτική διερεύνηση».
Σχετικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεχίσει να υφίσταται και με λιγότερες ψήφους και όχι με 151. «151 ψήφοι είναι ένα στοίχημα, μία τοποθέτηση του πήχη ψηλά από τον πρωθυπουργό», σημείωσε. Επίσης ανέφερε ότι «αυτοί οι οποίοι φαίνεται ότι θα υπερψηφίσουν την κυβέρνηση είναι πρόσωπα τα οποία είχαν μία μακρά θητεία μέσα στη βουλή σύμπλευσης με την κυβέρνηση κατά τη ψήφιση νομοσχεδίων ακόμη και κυβερνητικής σύμπραξης σε ό,τι αφορά τα στελέχη των ΑΝΕΛ».
«Επομένως δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει μία ξαφνική αλλαγή στρατοπέδου την οποία κανείς δεν θα μπορούσε να υποψιαστεί, η οποία ήταν τελείως απρόβλεπτη», συνέχισε, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση πως «τα νομοσχέδια που έχουμε στον ορίζοντα μπροστά μας θα υπερψηφιστούν στο σύνολό τους διότι είχαμε ανάλογα φαινόμενα και πριν από αυτές τις εξελίξεις όπου νομοσχέδια (πχ για την ταυτότητα φύλου) δεν είχαν στηριχθεί σε ψήφους από τους ΑΝΕΛ και είχαν στηριχθεί από βουλευτές άλλων κομμάτων».
Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πως οι επιφυλάξεις από την πλευρά της Ρωσίας δεν είναι κάτι καινούργιο. «2-3 πολιτικοί υπάρχουν στον κόσμο οι οποίοι φαίνεται να είναι αρνητικοί με την εξέλιξη αυτή, μέσα σε αυτούς είναι και ο Πούτιν, όπως είναι και ο Όρμπαν. Όμως από την άλλη πλευρά θα έλεγα ότι ο Πούτιν στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός, δηλαδή δεν φάνηκε ότι υπονομεύει την εξέλιξη αυτήν, απλώς ότι έχει μία επιφυλακτική στάση».
Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη σημείωσε πως «εξαρχής αυτό το οποίο ζητάει είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση», προσθέτοντας πως «φαίνεται ότι πολλοί και πολιτικοί αλλά και άνθρωποι του Τύπου παίρνουν θέση στα ζητήματα ανάλογα με το εάν είναι υπέρ ή κατά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με βάση την ουσία». Τέλος, αναφέρθηκε στην διαλεκτική που υπάρχει και στη πολιτική και στην κοινωνία «όταν ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων εκδηλώνονται με αυτόν τον μετωπικό αντιΣΥΡΙΖΑ τρόπο, είναι φυσικό και κάποιοι άλλοι να θελήσουν να διαχωρίσουν τη θέση τους και επομένως αντικειμενικά να βρεθούν κοντά στον άλλο πόλο».