Στις αρχές της επόμενης βδομάδας είναι πιθανό να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να κρατούν το status κοινοβουλευτικής ομάδας τα κόμματα που εκπροσωπούνται με λιγότερους από 5 βουλευτές στο κοινοβούλιο.
Η πληροφορία προέρχεται από κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές πηγές και θεωρείται πως αποτελεί απάντηση στα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά τη διάλυση της Κ.Ο του Ποταμιού αλλά και την πιθανότατη διάλυση και εκείνης των ΑΝΕΛ μετά την παράδοση της έδρας από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και την παραλαβή της από τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα ανεξαρτητοποιηθεί και ίσως ενταχθεί στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διατηρήσει η κυβέρνηση την εμπιστοσύνη 151 βουλευτών.
Με την πρωτοβουλία αυτή, όπως γράφει στο news247.gr ο Βασίλης Σκουρής, τόσο οι ΑΝΕΛ όσο και το Ποτάμι θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν τις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες. Είναι προφανές πως πρόκειται για ρύθμιση που ευνοεί ιδιαίτερα τόσο στον Σταύρο Θεοδωράκη, όσο και στον Πάνο Καμμένο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Νews 24/7 στους 88, 6 ο Θ. Παπαχριστόπουλος προσανατολίζεται να μην παραδώσει αύριο την έδρα του δίνοντας ένα ακόμη μαξιλάρι λίγων ημερών στον Π.Καμμένο, ενώ ο Τέρενς Κουίκ θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα του Παπαχριστόπουλου ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να διατηρεί την πλειοψηφία των 151 βουλευτών.
Όλα ξεκίνησαν με τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι ηθικό ή πολιτικά ορθό να διαλύονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.
Ειδικότερα τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος: “H πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται ΚΟ κομμάτων τα οποία στη διαδικασία των εθνικών εκλογών έχουν εξασφαλίσει την είσοδο τους στο κοινοβούλιο. Και δεν μιλώ μόνο για τους ΑΝΕΛ, αλλά και το Ποτάμι και οποιοδήποτε άλλο κόμμα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της διάλυσης. Πρέπει το θέμα να συζητηθεί”.