Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2018: με πρόσχημα την χαμηλή αποδοτικότητα, η Leroy Merlin απέλυσε εργαζόμενη με μερική απασχόληση στα ταμεία της εταιρείας στο εμπορικό πάρκο αεροδρομίου, η οποία μάλιστα είχε συμπληρώσει δεκαετία στην επιχείρηση.
Η απόλυση έγινε λίγο μετά την γνωστοποίηση ότι η εργαζόμενη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας (πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας).
Τότε, η εργαζόμενη είχε προσφύγει στο Σώμα της Επιθεώρησης Εργασίας, με τη διαδικασία της εργατικής διαφοράς, με την συνδρομή του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ) και κινήθηκε διαδικασία εξέτασης του αν έχει γίνει παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης.
Το πόρισμα του ΣτΠ (246643/51899/2018), το Νοέμβριο του περασμένου έτους, διαπίστωσε πράγματι παράβαση και την περασμένη Παρασκευή 1/2/19, σύμφωνα με πληροφορίες του Left.gr, η Επιθεώρηση Εργασίας (η Διεύθυνσή Ανατολικής Αττικής) επέβαλε πρόστιμο 8.000 ευρώ στην επιχείρηση για τη διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εργαζόμενης λόγω της χρόνιας πάθησής της.
Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση, διότι η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό, όπου και θα αξιοποιηθεί τόσο το πόρισμα του ΣτΠ, όσο το πόρισμα του Σ.ΕΠ.Ε.
Το Σ.ΕΠ.Ε. πραγματοποίησε συνολικά 18 ελέγχους το περασμένο έτος και επέβαλε πρόστιμα ύψους 52.500 ευρώ στην εν λόγω εταιρεία, τα οποία αφορούν σε παραβίαση του ωραρίου. Κάτι ανάλογο έγινε και το απόγευμα της Τρίτης 29/01/2019, όταν κλιμάκιο του Σ.Ε.Π.Ε επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Leroy Merlin όπου κατέγραψε ξανά μεγάλο αριθμό εργαζομένων πέραν του ωραρίου τους, κάτι που αναμένεται να επιφέρει νέο, υψηλό χρηματικό πρόστιμο για την εταιρεία.