Στο ίδιο κύκλωμα με τον Νίκο Γεωργιάδη συμμετείχαν ο Ιταλός μάνατζερ αθλητών Αντρέα Πασκουίνι, ο οποίος δεν διέθετε διπλωματική ασυλία για να διαφύγει εκτός συνόρων, και ο Δανός ιερέας Νταν Πέτερσεν, ο οποίος διέφυγε από τη χώρα και έτσι γλίτωσε τη δίωξη και την όποια ποινική τιμωρία στη Μολδαβία. Η κατάληξή τους ήταν όμως τελείως διαφορετική από αυτήν του Ν. Γεωργιάδη, αφού αμφότεροι βρίσκονται στη φυλακή για τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξαν.
Ο μεν Ιταλός δικάστηκε στη Μολδαβία και καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση, ο δε Δανός συνελήφθη στη χώρα του και βρίσκεται στη φυλακή αφού συνέχισε να ασελγεί σε ανηλίκους.
Ο Αντρέα Πασκουίνι συνελήφθη στη Μολδαβία, δικάστηκε και καταδικάστηκε το 2012 σε κάθειρξη 21 ετών για δύο αδικήματα: παιδεραστία (ο ποινικός κώδικας της χώρας προβλέπει ανώτατη ποινή επταετούς κάθειρξης) και οργάνωση εκπόρνευσης ανηλίκων (με προβλεπόμενη ανώτατη ποινή την εικοσαετή κάθειρξη).
Ο Πασκουίνι οδηγήθηκε στη φυλακή και τον Αύγουστο του 2017 οι μολδαβικές αρχές τον απέλασαν στην Ιταλία, όπου εκκρεμούσε εναντίον του καταδίκη σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για άλλη υπόθεση παιδεραστίας.
Έκτοτε κρατείται στις φυλακές της πόλης Τέραμο, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από τη Ρώμη. Από το κελί του στέλνει διάφορες επιστολές ισχυριζόμενος ότι έπεσε θύμα μαφιόζων και πολιτικών. Εμπλέκει μάλιστα, χωρίς όμως να προσκομίζει αποδείξεις, στενό συνεργάτη του Μολδαβού πολυεκατομμυριούχου και πολιτικού Βλαντίμιρ Πλαχότνιουτς, ηγέτη του αντιρωσικού Δημοκρατικού Κόμματος.
«Τον Ιανουάριο του 2012 με προσκάλεσαν στη Μολδαβία ο Κονσταντίν Μποτνάρι, συνεργάτης του Πλαχότνιουτς, και ο ατζέντης ποδοσφαιριστών Πέτρου Εφρος. Πήγα μαζί με τον συμπατριώτη μου Μάρκο Ριγκάτσι. Μας πρότειναν να γίνουμε συνέταιροι σε μια εταιρεία, αλλά λίγο μετά ο Μποτνάρι αποσύρθηκε. Oταν ο Ριγκάτσι ζήτησε εξηγήσεις και να πάρει πίσω τα χρήματα που είχε επενδύσει, ο Εφρος εκτόξευσε απειλές. Είπε μεταξύ άλλων ότι εγώ θα μπω πολλά χρόνια στη φυλακή» γράφει στην τελευταία του επιστολή, την οποία έστειλε στον ενημερωτικό ιστότοπο crimemoldova.com.
«Oταν έφτασα στη Μολδαβία, όντας μέλος της ΛΟΑΤ κοινότητας, προσπάθησα να αναζητήσω συντρόφους σε ιστότοπους κοινωνικών δικτύων, τους βρήκα όμως σε ένα διαδικτυακό portal το οποίο παρακολουθούνταν από την αστυνομία για υποθέσεις trafficking. Αναγνωρίζω ότι είχα σεξουαλική επαφή με ανήλικους. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί καταδικάστηκα ως διακινητής, αφού δεν διακίνησα κανέναν» ισχυρίζεται ο Πασκουίνι.
Σε προηγούμενη επιστολή του, τον Αύγουστο του 2017 και ενώ βρισκόταν σε φυλακή της Μολδαβίας, είχε ανακοινώσει ότι θα κατέφευγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα αποδειχθεί πως έπεσε θύμα σκευωρίας.
«Εδώ στη Μολδαβία η αστυνομία, η εισαγγελία και ορισμένες ΜΚΟ συγκροτούν ένα παράνομο σύστημα ικανό να χειραγωγεί τους δικαστές κατά βούληση. Το πρόβλημα είναι ότι στη Δημοκρατία της Μολδαβίας δεν υπάρχει η κοινωνία των πολιτών που θα επέβαλλε τη ριζική αλλαγή αυτής της κατάστασης» κατέληγε ο Πασκουίνι.
Ο Δανός ιερέας Νταν Πέτερσεν διέφυγε από τη χώρα και έτσι γλίτωσε τη δίωξη και την ενδεχόμενη ποινική τιμωρία στη Μολδαβία.
Ο ιερέας της Λουθηρανικής Εκκλησίας επιστρέφοντας στη Δανία άλλαξε το όνομά του σε Νταν Πέστσακ (Peschack) και συνέχισε να ασελγεί σε ανήλικα. Όμως το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και για εκείνον.
Το 2017, έπειτα από οργανωμένη έρευνα των αστυνομικών αρχών στη Δανία, ο ιερέας συνελήφθη. Αργότερα οι δικαστικές αρχές τον καταδίκασαν για ασέλγεια εις βάρος συνολικά δώδεκα παιδιών στη Δανία: ενός κοριτσιού και έντεκα αγοριών, ηλικίας από 12 έως 17 ετών. Οι Δανοί εισαγγελείς περιέλαβαν στη δικογραφία και τις υποθέσεις ασέλγειας του Πέτερσεν στη Μολδαβία.
Σύμφωνα με την έρευνα που είχαν πραγματοποιήσει το 2011 οι ερευνητές δημοσιογράφοι στη Μολδαβία, ο Δανός ιερέας μαζί με τον Ν. Γεωργιάδη και άλλους ήταν πελάτες αυτού του τεράστιου κυ- κλώματος παιδεραστίας στη χώρα. Μάλιστα, όπως έγραφαν χαρακτηριστικά, ο Νταν Πέτερσεν είχε πληρώσει 55 ευρώ έναν 15άχρονο για να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του.
Οι αστυνομικές αρχές της Δανίας εντόπισαν στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή (μεταξύ άλλων αποδεικτικών στοιχείων) συνομιλίες στο Skype τον Σεπτέμβριο του 2010 στις οποίες συμμετέχει ο Maximus, ένα ανήλικο αγόρι από τη Μολδαβία, θύμα του τεράστιου κυκλώματος παιδεραστίας.
Το πιο σοκαριστικό στην υπόθεση του Δανού είναι πως προτού σκάσει το σκάνδαλο σκόπευε να μείνει στο Κισινάου και να ανοίξει ίδρυμα για ανηλίκους και φτωχά παιδιά. Είχε το θράσος μάλιστα να ζητήσει στήριξη από μια μολδαβική ΜΚΟ.
Το πιο σοκαριστικό είναι ότι προτού σκάσει το σκάνδαλο ο Δανός σκόπευε να μείνει στη Μολδαβία και να ανοίξει ίδρυμα για ανηλίκους και φτωχά παιδιά με τη στήριξη μολδαβικής ΜΚΟ!
ΠΗΓΗ: documentonews.gr