Συνάντηση με τον πρώην υπουργό της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλο είχε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από την προαναγγελθείσα παραίτηση από τη βουλευτική τους έδρα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ και της αναπλήρωσής τους από τους επιλαχόντες.
Στη συνάντηση ο κ. Ντινόπουλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για την πρόθεσή του να μην καταλάβει την έδρα, λόγω της υποψηφιότητάς του για την Δημαρχία των Βριλησσίων.
Σύμφωνα με ενημέρωση απο την Πειραιώς ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στον κ. Ντινόπουλο ότι εκτιμά την απόφασή του, και του εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στην υποψηφιότητά του, συμπληρώνοντας ότι προσβλέπει να συνεργαστεί μαζί του μετά την εκλογή του ως δημάρχου.
Ωστόσο, ο “πονοκέφαλος” για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακούει στο όνομα…Γιάννης Μιχελάκης. Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ και υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, είναι δεύτερος επιλαχών στην Β’ Αθηνών (πρώτη είναι η Ζωή Ράπτη) και μετά την άρνηση του Αργύρη Ντινόπουλου πρέπει να καταλάβει μια από τις δύο έδρες που μένουν κενές μετά την παραίτηση των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Ο Γιάννης Μιχελάκης καταδικάστηκε, όμως, τον Ιανουάριο του 2018 για υπόθεση δωροδοκίας,
Συγκεκριμένα:
Την καταδίκη του πρώην βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για υπόθεση δωροδοκίας του από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, ο οποίος καταδικάστηκε επίσης.
Και στους δύο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννά μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ. Ο κ. Μιχελάκης άσκησε έφεση επί της ποινής που του επιβλήθηκε.
Μιχελάκης και Πάλλης κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για τα αδικήματα παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας σε υπόθεση του 2013. Οι δυο τους φέρονται να συμφώνησαν ώστε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, όταν ήταν εν ενεργεία, να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή που θα ευνοούσε τα συμφέροντα του επιχειρηματία, έναντι του ποσού 7.000 ευρώ.
Ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά την απολογία του, αρνήθηκε την κατηγορία και αμφισβήτησε τα στοιχεία λέγοντας «Γράφει κάποιος κάπου ένα ποσό και το όνομά μου και μετά λέμε ότι έκανα ερώτηση για να πάρω λεφτά». Υποστήριξε, ακόμη, ότι ο ίδιος συνέχισε επί μίας ήδη κατατεθημένης ερώτησης συναδέλφου του στην Βουλή, την οποία ο συγκατηγορούμενός του θεωρούσε «στημένη» από αντίδικο του επιχειρηματία. Τόνισε, δε, ότι αντικείμενο της υπόθεσης αποτελεί μία ερώτηση που ο κ. Πάλλης θεωρούσε ότι δεν λειτουργούσε υπέρ του.
Η έδρα, πάντως, έκανε σωρεία ερωτήσεων στον πρώην βουλευτή ζητώντας του εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε έγγραφο οικία του επιχειρηματία, στο οποίο περιέχονταν η ερώτηση στην Βουλή και δίπλα στο όνομα Μιχελάκης ήταν σημειωμένος ο αριθμός 7.000.
Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν μπορεί να ξέρει και πρόσθεσε: «Ερχόταν πολύς κόσμος στο πολιτικό γραφείο να παίρνει τις ερωτήσεις μας. Τα φωτοτυπικά ήταν έγχρωμα. Μπορεί να δόθηκε κατά λάθος το πρωτότυπο αντί του αντιγράφου… Μπορώ κι εγώ να γράψω σε χαρτί ό,τι θέλω. Ειδικά αν δε μου αρέσει μία ερώτηση».
Υπό τα δεδομένα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να εντάξει στην Κ.Ο της Ν.Δ τον πρώην υπουργό και γνωστό δημοσιογράφο αφού θα γίνει στόχος επιθέσεων. “Δεν μπορούμε να κατηγορούμε την Μυρσίνη Λοϊζου και να έχουμε έναν καταδικασμένο βουλευτή”, λένε συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ.
Ασκούνται, λοιπόν, έντονες πιέσεις στον Γιάννη Μιχελάκη να μην αποδεχθεί την έδρα, αν και ο τελευταίος δήλωνε πρόσφατα πως δεν έχει διαγραφεί από το κόμμα και εξακολουθεί να γίνεται αποδέκτης προσκλήσεων για τις κομματικές εκδηλώσεις.