«Η Νέα Δημοκρατία, παρουσιάζοντας σήμερα ένα “πρόγραμμα” για την ανάπτυξη, εντελώς αποσπασματικό και περιορισμένο, αποδεικνύει ότι, όχι μόνο δεν κατανοεί τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά έλκεται από λογικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ προστίθενται τα εξής:
Την ώρα που το «αναπτυξιακό πρόγραμμα» της ΝΔ συνοψίζεται σε 2 σελίδες, η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά, έπειτα από δεκαετίες αδράνειας, έχει διαμορφώσει την ολιστική Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, η οποία ήδη υλοποιείται στη βάση 100 προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και 40 ποσοτικοποιημένων στόχων με σαφή χρονοδιαγράμματα (KPIs).
Ενδεικτικά υπενθυμίζεται από το υπουργείο, ότι από αυτήν την κυβέρνηση ψηφίστηκε:
1. Ο νέος νόμος για τις Στρατηγικές Επενδύσεις
2. Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος
3. Ο νόμος για την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας
Παράλληλα, στην κατεύθυνση του ποιοτικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας εφαρμόστηκε το εκσυγχρονισμένο πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο και η ηλεκτρονική ίδρυση επιχειρήσεων, θεσμοθετήθηκε το Φόρουμ Βιομηχανίας, ενώ έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για τον ριζικό μετασχηματισμό και μετεξέλιξή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, όπου και εισάγονται όλες οι σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού και συντονισμού της χρηματοδότησης.
«Η επόμενη τετραετία είναι καθοριστική για την ελληνική οικονομία, τη δυναμική και τις προοπτικές της. Το προοδευτικό μεταρρυθμιστικό εγχείρημα των μεγάλων μετασχηματισμών πρέπει να συνεχιστεί. Το έλλειμμα της Νέας Δημοκρατίας να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα ή η απροθυμία της να παρουσιάσει τις πραγματικές προτάσεις της, ουσιαστικά σημαίνει επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος, στις πρακτικές της, αυτές της χρεοκοπίας» όπως σημειώνεται.
Επίσης, αναφέρεται ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης υλοποιεί έναν πρωτόγνωρο αριθμό μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμών για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την απώλεια του 25% του ΑΕΠ μεταξύ 2010-2014, το «λουκέτο» 300.000 επιχειρήσεων και την εκτόξευση της ανεργίας στο 27%. Με γνώμονα τη στήριξη της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης και τον απεγκλωβισμό της από τη μέγγενη του ιδιωτικού χρέους, την ενίσχυση της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.
«Πρόκειται για πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που προέκυψαν μέσα από αξιόπιστο διάλογο και συνεργασία με τους παραγωγικού φορείς, άρα διαθέτουν ευρεία νομιμοποίηση, και θέτουν τις βάσεις για ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα. Πολλές από αυτές για δεκαετίες προτείνονταν από τους παραγωγικούς φορείς, αλλά δεν εισακούγονταν από παλαιότερες κυβερνήσεις» όπως σημειώνει το υπουργείο.