Η άφιξη του Μικ Τζάγκερ για τη συνέντευξη Τύπου του «The Burnt Orange Heresy»… βούλιαξε τη Βενετία.
Το «The Burnt Orange Heresy» του Τζιουζέπε Καποτόντι, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Τσαρλς Γουίλφορντ, είναι η ταινία που ρίχνει απόψε την αυλαία του 76ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας..
Το «ερωτικό νεο-νουάρ θρίλερ» ακολουθεί την ιστορία των Τζέιμς Φιγκουέρας και Μπερενίς Χολς, ενός κριτικού τέχνης και της ερωμένης του, οι οποίοι πείθονται να πραγματοποιήσουν μία ληστεία. Ο Τζόζεφ Κάσιντι, ένας διάσημος εκκεντρικός συλλέκτης, τους εμπλέκει σ’ ένα κόλπο που τους θέλει να κλέβουν ένα έργο του Ζερόμ Νεμπνί, ενός παραγνωρισμένου ζωγράφου, τον οποίο ο Κάσιντι αποκαλεί τον «Τζέι Ντ. Σάλιντζερ της τέχνης». Μόνο που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται…
Η αγγλόφωνη ταινία του Καποτόντι (το «The Double Hour» του είχε κερδίσει το 2009 το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την Κσενίγια Ράποπόρτ) έφερε σήμερα στο Λίντο σκηνοθέτη και all star cast για το καθιερωμένο photo call και την επίσημη συνέντευξη Τύπου.
Ο 77χρονος Τζάγκερ, φρέσκος από την περιοδεία των Rolling Stones στην Αμερική (η οποία πραγματοποιείται τώρα, καθώς αναβλήθηκε την άνοιξη λόγω του προβλήματος υγείας του Τζάγκερ) κατέβηκε από το ταξί στο Λίντο, φορώντας ένα «αναγεννησιακό» τζάκετ (με μαυρόασπρες φιγούρες) και το αφοπλιστικό, τεράστιο, σήμα κατατεθέν χαμόγελό του.
«Και το να τραγουδάς πάνω σε μια σκηνή και το να παίζεις στο σινεμά είναι περφόρμανς» είπε ο Τζάγκερ. «Μόνο που το ένα πραγματοποιείται live, ενώ το άλλο όχι. Οταν είσαι σ’ ένα κινηματογραφικό σετ πρέπει να ανασύρεις ένα διαφορετικό σετ εργαλείων κι άλλες ευαισθησίες…»
Ο Τζάγκερ που ερμηνεύει τον συλλέκτη έργων τέχνης, αρνήθηκε ότι είναι κι ο ίδιος στην πραγματική του ζωή. «Μου αρέσει η τέχνη, αλλά είμαι ο χειρότερος συλλέκτης του κόσμου. Πετάω πολλά πράγματα. Δεν είμαι καλός σε αυτό…»
«Μου άρεσε πολύ ο ρόλος μου. Ο Κάσιντι είναι ο τυπικός ιδιοκτήτης διάσημης γκαλερί που μπουστάρει κάποια έργα τέχνης και παραμυθιάζει τον κόσμο για κάποιους ζωγράφους για να αυξήσει τις μετοχές και το εισόδημά του. Εχει πολλούς τέτοιους ο χώρος της τέχνης. Ναι, ο κόσμος της τέχνης κατοκείται κι από απατεώνες και κλέφτες…»
«Το σενάριο αυτής της ταινίας με καταγοήτευσε» δήλωσε ο Ντόναλντ Σάδερλαντ. «Ο χαρακτήρας μου είναι συναρπαστικός! Είναι κάποιος που συνειδητοποιεί ότι πρέπει να κάνει δουλειά με τον εαυτό του. Να ζωγραφίσει, χωρίς να ζωγραφίζει…»
«Μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα του να εξετάσουμε με μία ταινία σήμερα “τι είναι αληθινό”…» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης Τζιουζέπε Καποτόντι. «Μου αρέσει να ανοίξε ένας διάλογος με θέμα την αλήθεια. Και πώς εμείς οι άνθρωποι σχετιζόμαστε με την αλήθεια. Πώς “την προσαρμόζει” το ανθρώπινο μυαλό, ανάλογα με ό,τι το εξυπηρετεί…»
Πηγή: flix.gr