Ήταν (άλλη) μία καλή μέρα για την κυβέρνηση η χθεσινή: όχι μόνο για τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που αναγνώριζαν την έγκαιρη ελληνική αντίδραση απέναντι στον κοροναϊό. Αλλά και για την απόφαση της ΕΚΤ να δεχθεί τα ελληνικά ομόλογα. Για το μέτωπο της οικονομίας ωστόσο, τα δύσκολα είναι μπροστά –και είναι οι ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας (εξάρτηση από τουρισμό, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δύσκολα θα αντέξουν στις σημερινές συνθήκες κ.α.) που κάνουν την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δυσκολότερη.
Μότο της παρέμβασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι η πυροσβεστική παρέμβαση της κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών, με μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, και όχι αργότερα, που, όπως φαίνεται, προκρίνει η οδός Νίκης.
Το «γιατί» ζητά εδώ και τώρα μέτρα η Κουμουνδούρου εξηγείται από μια ανάλυση που έγινε για λογαριασμό του think tank του ΣΥΡΙΖΑ, του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, μια ανάλυση που παραδόθηκε μία εβδομάδα πριν τις σχετικές ανακοινώσεις.
Την ανάλυση, που έχει τίτλο, «Οι ασύμμετρες επιπτώσεις στην ελληνική επιχειρηματικότητα από την κρίση του Coronavirus» και φέρει την υπογραφή της Βάλιας Αρανίτου, αναπληρώτριας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσιάζει τοlibre.gr. Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση εδώ.