Tην άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως υπηρεσίας, Xριστίνας Γαβρίτσα, προκάλεσε το δημοσίευμα της «Εφημερίδας Ελευθερία» με αφορμή καταγγελίες για εικονικά τεστ κορωνοϊού σε γιατρούς και εργαζομένους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.
Η εισαγγελική πάρεδρος κ. Γαβρίτσα με αφορμή και τη σοβαρότητα του θέματος ανέθεσε σε Πταισματοδίκη τη διενέργεια κατεπείγουσα προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλθηκαν δίνοντας νέα διάσταση στην υπόθεση, αφού θα εξετασθεί η ουσία ίου θέματος που αφορά στη δημόσια υγεία, αφήνοντας σε «δεύτερη» μοίρα την «ΕΔΕ απάντηση» που διέταξε ο διοικητής του ΠΠΓΝΛ, Δημ. Κατσικονούρης και η οποία εστιάζει στη «διασπορά ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών».
Έτσι, άσχετα από την ΕΔΕ το πόρισμα της οποίας θα κοινοποιηθεί πλέον και στις εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι προέβησαν σε καταγγελίες. Από την αρχική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook) συγγενικού προσώπου (σ.σ. και όχι αδελφού) ειδικευόμενης ιατρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μέχρι και συνδικαλιστές των τραυματιοφορέων και εργαζομένου.
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στον Astra ο τραυματιοφορέας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων κ. Λάμπρος Τσάπαλης, αποκάλυψε ότι δεκάδες δείγματα που ελήφθησαν από υγειονομικούς, ουδέποτε εξετάστηκαν και φυσικά δεν υπήρξε ενημέρωση προς τους εξεταζόμενους.
Ένας άλλος εργαζόμενος, επίσης τραυματιοφορέας, ο κ. Αντώνης Πίσπας, κατήγγειλε πως ενώ βρέθηκε για διακοπές στη Χαλκιδική και έδωσε δείγμα, αναζητώντας την… τύχη των εξετάσεων διαπίστωσε πως το όνομά του δεν υπήρξε πουθενά στο “σύστημα”, ενώ αργότερα ενημερώθηκε πως “δεν γίνονται εξετάσεις στο υγειονομικό προσωπικό”!
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί να καταθέσει και ο διοικητής του Νοσοκομείου με αφορμή και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας ενώ μία από τις σημαντικότερες διαστάσεις της εν λόγω εισαγγελικής έρευνας αφορά στο γεγονός ότι θα πρέπει να προσκομισθούν ονομαστικοί κατάλογοι εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, από τους οποίους καταλόγους θα προκύπτει, πότε έλαβαν άδεια και πότε επέστρεψαν, πότε ελήφθησαν τα δείγματα, σε ποιο εργαστήριο εστάλησαν τα δείγματα, όπως και πότε κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα στους εργαζομένους.