Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Οι αναφορές τους στα ελληνοτουρκικά, τους εξοπλισμούς και το πρόγραμμα στήριξης για την πανδημία.
Για την αποχώρηση του Oruc Reis είπε πως «είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Ελπίζω να έχει συνέχεια. Ουδέποτε κρύψαμε πως θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία. Τον τελευταίο μήνα δεν δημιουργήθηκε κλίμα για συζητήσεις εξαιτίας της Τουρκίας. Η αποκλιμάκωση δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός. Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για έναν νέο κύκλο διερευνητικών επαφών. Εφόσον δούμε σημάδια αποκλιμάκωσης είμαστε έτοιμοι να κάτσουμε στο τραπέζι για τη μία και μοναδική διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Από τη στιγμή που έχουμε ενδείξεις αποκλιμάκωσης πρώτος εγώ είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι για να αφήσουμε πίσω μας την περίοδο έντασης. Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης με ισχυρές συμμαχίες, διπλωματικά είμαστε πιο ενισχυμένοι και σε κάθε περίπτωση ο διάλογος χωρίς μονομερείς προκλήσεις είναι το μόνο πρόβλημα. Πιστεύω ότι οι νησιώτες μας οι οποίοι στέκονται με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και στηρίζουν την κυβέρνηση θα είναι ικανοποιημένοι από αυτές τις εξελίξεις αν οδηγηθούμε στην κατεύθυνση που περιέγραψα».
«Έχουμε πολλά ταμειακά διαθέσιμα – Αυτή δεν είναι ύφεση Μητσοτάκη»
Μιλάμε για μια παγκόσμια ύφεση, πρωτοφανή οικονομική κρίση, τη μεγαλύτερη από το 1921. Η Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα πάει λίγο καλύτερα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Η εκτίμηση ήταν ότι θα είχαμε τη μεγαλύτερη ύφεση και αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Στηρίξαμε την πραγματική οικονομία με εξελισσόμενο πακέτο. Κρατάμε πυρομαχικά και προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν δύσκολο χειμώνα. Θα στηρίξουμε τις πιο ευάλωτους. Έχουμε πολλά ταμειακά διαθέσιμα.
Το χθεσινό πακέτο μέτρων στηρίζει τη μεσαία τάξη που έχει υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία πέντε χρόνια. Στηρίζουμε τη μεσαία τάξη και είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας.
Έχουμε ακόμα δύσκολες μέρες μπροστά μας. Αυτή η ύφεση δεν είναι Μητσοτάκη, είναι παγκόσμια ύφεση.