Τα αποκαλούν «φαντάσματα», «σκιές» ή απλώς, στη γλώσσα του υποκόσμου, του παρακράτους αλλά και κρατικών υπαλλήλων, «πακιστανικά».
Πρόκειται καρτοκινητά τηλέφωνα, συνήθως παλιάς τεχνολογίας και πολύ σπάνια “smart”, που έχουν ενεργοποιηθεί στο όνομα κάποιου αλλοδαπού, όχι βέβαια με τα πραγματικά του στοιχεία, και απαραίτητα αγνώστου διαμονής.
Με αυτόν τον τρόπο οι πραγματικοί χρήστες αυτών των κινητών δεν κινδυνεύουν να εντοπιστούν εφόσον οι συνομιλίες τους ακόμη κι αν καταγραφούν από τον κοριό της ΕΥΠ.
Ευρέως διαδεδομένα και περιζήτητα σε κύκλους κακοποιών της Greek Mafia, εκτελεστών με συμβόλαια θανάτου, μεγαλεμπόρων και μεσαίων διακινητών ναρκωτικών, ατόμων που έχουν απασχολήσει για τρομοκρατία, κρατουμένων που πίσω από τα κάγκελα της φυλακής εξακολουθούν να κινούν τα νήματα στη δράση μαφιόζικων οργανώσεων, τα «πακιστανικά κινητά» είναι πλέον ο υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλος του κοριού της ΕΥΠ.
Το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες “πακιστανικά” τηλέφωνα χρησιμοποιούν και υπάλληλοι και στελέχη των αρχών ασφαλείας που συγκροτούν ουσιαστικά ένα παρα-κρατικό δίκτυο που θέλει να είναι “κάτω από τα ραντάρ” των θεσμικών οργάνων της πολιτείας και της δικαιοσύνης αλλά ακόμη και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.
Τέτοια κινητά φέρεται να είχαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ, οι “υπεύθυνοι” για την είσοδο των ασθενών παιχτών της Φενέρμπαχτσέ, πέρσι τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.
Το σημερινό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» και τη χρήση “πακιστανικών” κινητών σχολιάζει σε ανάρτησή του στα social media, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με «εντολή Χαρδαλιά» εισήχθησαν στη χώρα ασθενείς, ενώ αποκαλύπτεται και η χρήση τέτοιων τηλεφώνων!
Όπως σημειώνει ο Θανάσης Καμπαγιάννης: «Ένα κράτος που συνομιλεί με «πακιστανικά κινητά», δηλαδή με κινητά που έχουν άγνωστους κατόχους, για να κάνει τις δουλειές του, ένα κράτος-μαφία, με τη βρωμιά να φτάνει στην κορυφή».
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Ελλάδα #έχωμπάρμπαστην_Κορώνη 2.0»
Το σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Άντας Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει τη σαπίλα που ενδημεί στην καρδιά της πολιτικής των απαγορεύσεων και των λοκντάουν.
Αν έχεις άκρες στον «Μεγάλο», αν γνωρίζεις τους σωστούς ανθρώπους, τότε τα μέτρα κάμπτονται και διαθέτεις το πραγματικό «διαβατήριο», που είναι η «εντολή του Μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο».
«Αξιωματικός: – Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.
Επικεφαλής: – Να περάσει η ομάδα.
Αξιωματικός – Σίγουρα;
Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε στο πακιστανικό τηλέφωνο».
Ένα κράτος που συνομιλεί με «πακιστανικά κινητά», δηλαδή με κινητά που έχουν άγνωστους κατόχους, για να κάνει τις δουλειές του, ένα κράτος-μαφία, με τη βρωμιά να φτάνει στην κορυφή.
«Επικεφαλής: – Τελείωνε, μόνο σε αυτό το κινητό, γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.
Πυροσβέστης: – Οκ.
Επικεφαλής: – Πακιστάν ρε».
Ένα κράτος που διακινδυνεύει τη ζωή των πολιτών του, που μετατρέπει ανθρώπους σε πειραματόζωα, γιατί ξέρει ότι έχει εξασφαλισμένη ασυλία.
«- Πυροσβέστης: – Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.
Επικεφαλής: – Σιγά μη μπλέξουμε. Οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό».
Μιλάμε για μια συμμορία, της οποίας προϊσταται η «νόμιμη κυβέρνηση».
Διατάξτε τώρα μια ΕΔΕ, γελοίοι.
Τα “πακιστανικά” κινητά που χρησιμοποιούν ανεπίσημα στελέχη με “ειδικές αποστολές” προέρχονται κυρίως από κατασχέσεις και έχουν “αποσυρθεί” από τις αποθήκες με παράνομο υλικό.
Οι συνομιλίες αυτές φυσικά δεν καταχωρούνται πουθενά ή μόνο σε “διπλά βιβλία” συμβάντων που τα βλέπουν ελάχιστα ζευγάρια μάτια. Ακόμα και αν ένα «βαλιτσάκι» πιάσει συνομιλίες οι επίσημες Αρχές θα δυσκολευθούν πολύ μέχρι να φθάσουν στον πραγματικό κάτοχο του κινητού.
Και αυτό συνήθως γίνεται από την ανάλυση όλων των κλήσεων που τυχόν θα έχουν γίνει από και προς το συγκεκριμένο τηλέφωνο και εφόσον έχει χρησιμοποιηθεί για να κάνει ή να δεχθεί κλήσεις από πολλά τηλέφωνα. Οι αυστηροί κανόνες που επιβλήθηκαν με την ταυτοποίηση των καρτοκινητών, με την υποχρεωτική δήλωση των στοιχείων ταυτότητας στις εταιρείες – παρόχους, έσπρωξαν τα κυκλώματα να αναζητήσουν διεξόδους για να εξασφαλίσουν κάλυψη και ανωνυμία κατά τη διάρκεια συνομιλιών που τυχόν τους ενοχοποιούν.
Κι αν αυτό ισχύει για τους κακοποιούς, για το “παρα-κράτος” είναι εντελώς αδύνατον να υπάρξει καταγραφή και εντοπισμός αφού αυτοί που πρέπει είναι “μιλημένοι”.
Οι διωκτικές αρχές σηκώνουν τα χέρια
Οσο περνά ο καιρός, το πρόβλημα για τις διωκτικές Αρχές λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. «Πακιστανικά κινητά» μπορούν να φθάσουν ακόμα και στα χέρια πολιτών που τους δίνουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν σε απλές δοσοληψίες ή ακόμα και για φάρσες. Τα κυκλώματα δεν προμηθεύουν πλέον με παρτίδες αποκλειστικά τον υπόκοσμο, αλλά τα διοχετεύουν στη μαύρη αγορά ώστε να είναι προσβάσιμα σε περισσότερους. Πάγκοι παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας πωλούν «πακιστανικά κινητά» τα οποία μπορεί να προμηθευθεί κανείς με ευκολία και σε χαμηλές τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15 με 20 ευρώ. Συνήθως τα κυκλώματα ανακυκλώνουν μεταχειρισμένα κινητά ή χρησιμοποιούν κάρτες για κλήσεις στο εξωτερικό.
Σε ένα μόλις όνομα αλλοδαπού μπορεί να έχει ενεργοποιηθεί ολόκληρη παρτίδα καρτών SIM.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευθούν πολλές κάρτες ώστε να τις αλλάζουν συνέχεια και να τις ξεφορτώνονται μετά τις συνομιλίες εξπρές. Τα «πακιστανικά κινητά» έχουν μπει δυναμικά ως απαραίτητα εργαλεία στους κύκλους παρανόμων που υποψιάζονται ότι παρακολουθούνται από τον κοριό. Για τις αρμόδιες Αρχές αποτελούν έναν ακόμα γρίφο. Πέρα από την αποκρυπτογράφηση των συνομιλιών και το σπάσιμο των κωδικών – συνθηματικών που χρησιμοποιούνται για τις παρανομίες, έρχονται αντιμέτωπες με μια επιπλέον πρόκληση. Να εντοπίσουν και να αποκαλύψουν το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από το καρτοκινητό – φάντασμα και καλύπτεται με το όνομα ενός αλλοδαπού, παραπέμποντας σε μια διεύθυνση κατοικίας που δεν οδηγεί πουθενά.