Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) με χαρά σάς προσκαλεί στο 5ο τουρνουά μπάσκετ «Τρίποντο στο Στίγμα» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου, 15:00-22:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.
Έπειτα από δύο χρόνια αναστολής λόγω πανδημίας, μιας πανδημίας που μας κράτησε σε απόσταση κι ενέγειρε αισθήματα μοναξιάς, φόβου και ανασφάλειας, το διαφορετικό αυτό τουρνουά μπάσκετ είναι και πάλι εδώ, για να μας θυμίσει ότι στον αγώνα ενάντια στο στίγμα της ψυχικής ασθένειας είμαστε όλοι μαζί.
Το Σάββατο 4 Ιουνίου, λοιπόν, στο παρκέ του Γυμναστηρίου του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι θα ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή των 150 ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας από 30 φορείς της χώρας που θα συμμετάσχουν στους αγώνες, για να ακουστεί δυνατά το μήνυμα ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανθρώπων που υποφέρουν από ψυχικά νοσήματα, για να ακουστεί δυνατά το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή
Η φετινή, 5η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αργώ» και του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ υποστηρίζεται χορηγικά από τον ΕΣΑΚΕ, το Argo Travel και τις εταιρείες ΒΙΚΟΣ και Nestlé.
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, από τις 15:00 έως τις 22:00, σε αυτή την κατά των διακρίσεων γιορτή, που θα περιλαμβάνει εντυπωσιακά καλάθια, δυνατή μουσική και πολλές ακόμη εκπλήξεις!
Λίγα λόγια για την ΕΠΑΨΥ
Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) είναι ένας αναγνωρισμένος μη
κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος εδώ και πάνω από 30 χρόνια προσφέρει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.
Σήμερα, με περισσότερους από 300 εργαζόμενους και συνολικά 27 δομές ψυχοκοινωνικής
αποκατάστασης και παροχής κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία,
Φθιώτιδα, Τρίκαλα και Κυκλάδες, εξυπηρετεί περίπου 5.000 άτομα ετησίως, ενώ είναι ενεργό μέλος
διεθνών δικτύων και οργανισμών για την προαγωγή της καινοτομίας/καλών πρακτικών στον χώρο της ψυχικής υγείας.
Υλοποιεί προγράμματα για ειδικά θέματα, όπως η ψυχοκοινωνική υποστήριξη προσφύγων, η κατάθλιψη, η έμφυλη βία, η ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, καθώς και δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινότητας σε ζητήματα ψυχικής υγείας, την προστασία των δικαιωμάτων και την ενδυνάμωση των ληπτών των υπηρεσιών και των συγγενών