Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, μπήκε στο στόχαστρο του Politico μετά τις αιχμηρές αναφορές στον ελληνικό Τύπο για την αντιμετώπισή του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων αλλά και σε αυτή της Εύας Καϊλή. Η εκτενής κριτική και οι έμμεσες απειλές που εξαπέλυσε σε χθεσινή του δήλωση κατά δημοσιογράφων και φορολογικών ελέγχων κατά εκδοτών που έκανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, απασχόλησαν το Politico
Το Politico σε δημοσίευμα του μεταφέρει τις δηλώσεις του δημοσίευμα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θέλοντας να δείξει εμμέσως πλήν σαφώς ότι η παρέμβαση στα ΜΜΕ καλά κρατεί και από την δικαιοσύνη.
«Δεν είναι δυνατόν μια μερίδα του Τύπου εκμεταλλευόμενη έναν ουσιαστικά πλήρως αναποτελεσματικό νόμο περί Τύπου να στρέφεται και να βυσσοδομεί όποιον κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του δεν ενεργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της, τις υποδείξεις της ακόμα και τις επιταγές της», μεταφέρει το δημοσίευμα αναφερόμενο σε όσα είπε ο κ. Ντογιάκος.
«Στο σκάνδαλο Qatargate, ο Βέλγος εισαγγελέας ήταν μεθοδικός και αποτελεσματικός. Γιατί δεν έχει συμβεί το ίδιο με την υπόθεση των υποκλοπών» μεταδίδει το Politico σχόλιο σε δημοσίευμα του news24/7 για την υπόθεση.
Μάλιστα, το δημοσίευμα επισημαίνει πως ο Ντογιάκος ανέφερε ότι ορισμένες από τις ειδησεογραφικές επιχειρήσεις «δεν είναι άξιες να φέρουν τον άλλοτε πολύ τιμητικό τίτλο του ΜΜΕ και την ιδιότητα του εκδότη εφημερίδων ή περιοδικών», προσθέτοντας ότι αυτές κρατούν «κρυφή την οικονομική τους κατάσταση πάνω στην οποία έγιναν εκδότες».
Επιπλέον, ειδική αναφορά γίνεται στο κύμα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ελληνικούς λογαριασμούς οι οποίοι ζητούν να έρθουν «Βέλγοι εισαγγελείς στην Ελλάδα».
«Τι ωραία που θα ήμασταν εδώ στην Ελλάδα, αν είχαμε την αποτελεσματικότητα των θεσμών και των εισαγγελέων και του δικαστικού και πολιτικού συστήματος της κεντρικής Ευρώπης, του Βελγίου», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα.
Ο ηγέτης των σοσιαλιστών Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη, συνεχάρη τις βελγικές αρχές «που αποκάλυψαν το σκάνδαλο σε αντίθεση με άλλους που συγκαλύπτουν σκάνδαλα».
Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, μεταδίδει το Politico. Οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν επικριθεί ότι επικεντρώνονται περισσότερο στο πώς καταλήγουν οι διαρροές στον Τύπο, παρά στο ίδιο το σκάνδαλο, προσθέτει.
Τέλος, το Politico στέκεται και στις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις Τέλλογλου και Κύρτσου από την ΕΥΠ, στα προσκόμματα Ντογιάκου για την έρευνα της ΑΔΑΕ στην Cosmote, αλλά και στα αιτήματα της εισαγγελίας για να επιβεβαιωθεί ή όχι η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.