Έντονο είναι το κλίμα πόλωσης στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για το θέμα των παρακολουθήσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για θεσμική εκτροπή και επιτίθεται στον Κωστή Χατζηδάκη, επειδή υπερασπίζεται τον πρωθυπουργό, ενώ περιλαμβάνεται στη λίστα των παρακολουθούμενων.
Η κυβέρνηση καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για παράταση του έργου “Αρμοί της εξουσίας” με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα και χαρακτηρίζει την ΑΔΑΕ “Προεκλογικό ορμητήριο του ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ καλεί τον πρώην πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ότι επί ημερών του δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα. Την αντιπαράθεση στη Βουλή πυροδοτούν και οι ραγδαίες εξελίξεις στο Ειδικό Δικαστήριο για Παππά – Καλογρίτσα, με την κυβέρνηση να ζητά απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις τσάντες που έφευγαν από τον επιχειρηματία, σύμφωνα με την κατάθεση της γραμματέως του. Η σύγκρουση επεκτείνεται και στην υπόθεση των fake news για τους μετανάστες σε νησίδα του Έβρου και την μικρή Μαρία.
H συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή 26/1 στις 4 το απόγευμα με τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και θα ακολουθησει ονομαστική ψηφοφορία.
Σήμερα, απο το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει επιτακτικά ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα όπως:
- Παρανόμησε ο κ. Ράμμος δίνοντας του στοιχεία ή απλώς τον χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά για να υπηρετήσει το πολιτικό του σχέδιο;
- Πώς πήγε ο Αλ. Τσίπρας να πάρει φάκελο που δεν ήξερε κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός ότι υπάρχει με επιπλέον στοιχεία πέραν της επιστολής; Τον ειδοποίησε κάποιος;
- Πώς ενώ δεν ήξερε τίποτα για όλα αυτά, κανόνισε ραντεβού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την προηγούμενη ημέρα της παραλαβής;
- Από το 2003 που λειτουργεί η ΑΔΑΕ μέχρι σήμερα, ουδέποτε έδωσε προσωποποιημένα στοιχεία και μάλιστα χωρίς τη συναίνεσή τους. Γιατί γίνεται αυτό σήμερα;
- Από τις 8 Δεκεμβρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε στη Βουλή τα ονόματα Υπουργού και Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Πώς τα γνώριζε; Πώς ήξερε κάτι το οποίο υποτίθεται δεν γνώριζε ούτε η ΑΔΑΕ;
- Μπορεί κάποιος -όπως έκανε ο κ. Τσίπρας- να ζητά από την ΑΔΑΕ πληροφόρηση για τηλέφωνα τρίτου, άλλου και όχι του ιδίου; Επειδή ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ο Αλ. Τσίπρας δικαιούται να ζητήσει ενημέρωση μόνο για το δικό του τηλέφωνο και όχι για τηλέφωνα τρίτων, πως γίνεται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να δέχεται το παράνομο;
- Η ΑΔΑΕ -όπως υποστήριξε η κυρία Παπανικολάου, μέλος της Ολομέλειας της Αρχής- έκανε στάθμιση μεταξύ της προστασίας του απορρήτου από τη μια και της προάσπισης της Δημοκρατίας από την άλλη. Από πότε στόχος της ΑΔΑΕ είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας; Γιατί αγνοείται τόσο το Σύνταγμα όσο και ο ιδρυτικός της νόμος, που ορίζουν ότι στόχος της ΑΔΑΕ είναι η προάσπιση του απορρήτου;
- Μπορεί ο κ. Τσίπρας να επιβεβαιώσει ότι δεν υπήρξε επί των ημερών του άρση απορρήτου κρατικών λειτουργών; Διότι ήδη η πρώτη αρνητική τοποθέτησή του το Σεπτέμβριο του 2022 έχει διαψευστεί, αφού προέκυψε το ζήτημα των κυρίων Σαγιά και Πιτσιόρλα. Αλλά και διότι λίγο προτού φύγει από την εξουσία άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και φρόντισε να παραγραφούν τα αδικήματα αυτά.
Με αφορμή δημοσιεύματα, η Ν.Δ σημειώνει πως αποκαλύπτονται «υπόγειες διαδρομές» καθώς επίσης «και το πώς ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να μετατρέψει μια ανεξάρτητη αρχή σε προεκλογικό του ορμητήριο». Κάτι που όπως σημειώνει “έχει φανεί όλο το προηγούμενο διάστημα με την εργαλειοποίηση της ΑΔΑΕ και αποδείχθηκε ακόμη πιο έντονα χθες όταν ο κ. Τσίπρας έφθασε να παρανομεί από το βήμα της Βουλής, αναφέροντας ονόματα και επικαλούμενος τη συνάντησή του με τον κ. Ράμμο, τον οποίο είχε προτείνει σε αυτή τη θέση ένα μήνα πριν από τις εκλογές του 2019”.
- “Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα όταν, όπως αποκαλύπτεται, η Αντιπρόεδρος και Τακτικό Μέλος της Αρχής, κ. Παπανικολάου ήταν συνεργάτης του Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλτά, αλλά και στο γραφείο πρώην Διοικητή της ΕΥΠ” υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΝΔ και καταλήγει: “Για πολλοστή φορά, γινόμαστε δυστυχώς θεατές σε μία ακόμη παράσταση του έργου “Αρμοί της εξουσίας”, με πρωταγωνιστές τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του”.
Ταυτόχρονα, αποτελεί κόλαφο για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής αναφορικά με το αίτημά του να εμφανιστεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερώσει για θέματα αρμοδιότητάς του, το οποιο αποτέλεσε και το έναυσμα της σκηνοθετημένης παράστασης του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.
- Συγκεκριμένα, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής με μια 10σέλιδη γνωμοδότηση απαντά στο ερώτημα για το αν υποχρεούται να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά από αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ και δικαιώνει της στάση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα αλλά και του προέδρου της Επιτροπής, αφού σημειώνει πως «κανένας δεν εμφανίζεται στη Βουλή αυτόκλητος».
«Σύμφωνα με το άρθρο 69 του Συντάγματος, “κανένας δεν εμφανίζεται στη Βουλή αυτόκλητος για να αναφέρει οτιδήποτε προφορικά ή εγγράφως. Οι αναφορές παρουσιάζονται από βουλευτή ή παραδίδονται στον Πρόεδρο. Η Βουλή έχει δικαίωμα να αποστέλλει τις αναφορές που της απευθύνονται στους Υπουργούς και τους υφυπουργούς, οι οποίοι υποχρεούνται να δίνουν διευκρινίσεις όποτε τους ζητηθούν”» αναφέρει η γνωμοδότηση και σημειώνει ότι: «τα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, πλην των Υπουργών και των Υφυπουργών που δεν διαθέτουν τη βουλευτική ιδιότητα δεν δύνανται, εν γένει, να εμφανίζονται ενώπιον της Βουλής, αυτοκλήτως, και ότι οι κατά το Σύνταγμα ανεξάρτητες αρχές υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Βουλής, αφενός, έκθεση πεπραγμένων, και μπορούν να υποβάλλουν και ειδικές εκθέσεις για θέματα της αρμοδιότητάς τους, αφετέρου, αναφορές για την προώθηση και την επίλυση θεμάτων που ανάγονται στην εκπλήρωση της αποστολής τους και κατά τρίτον καταθέτουν στον Πρόεδρο της Βουλής αντίγραφο του σχεδίου προϋπολογισμού τους».
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί στην Βουλή έχοντας πια αποδείξεις στα χέρια του.
Τα περιθώρια για υπεκφυγές από τον πρωθυπορυγό δεν υπάρχουν εκτιμούν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πυκνώσει τα πυρά του κατά του αντιπάλου του με στόχο να κάμψει ακόμη περισσότερο το ηθικό της ΚΟ της ΝΔ.
- Ήδη πάντως αντιφάσεις κορυφαίων υπουργών έχουν φέρει σε αμηχανία τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές του κόμματος οι οποίοι με δυσκολία αναφέρονται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Ο Μάκης Βορίδης έγκριτος νομικός και από τα πρόσωπα που μπήκαν μπροστά με νομικισμούς για να αποπροσανατολίσουν τη δημόσια συζήτηση στη Βουλή πιάστηκε από την Έφη Αχτσιόγλου να πέφτει σε πολλές και κομβικές αντιφάσεις.
- Ο Μάκη Βορίδης με την επίκληση της νομιμότητας για τις νομότυπες και επισυνδέσεις στα τηλέφωνα των 6 ακύρωσε την κυβερνητική αφήγηση περι ρυπαρών δικτύων.
Έθεσε ουσιαστικά σε θέση υπόλογου τον ίδιο τον κ Μητσοτάκη ως τον άνθρωπο που έχει την ανεκχώρητη ευθύνη της ΕΥΠ επικαλούμενος τους υπόλογους Κοντολέοντα και Δημητριάδη ως υπεύθυνος ξεχνώντας συνειδητά την πολιτική ευθύνη του Πρωθυπουργού που έθεσε υπο την αρμοδιότητά του την υπηρεσία πληροφοριών.
Το κυριότερο είναι ότι μετά τις αποδείξεις που προσκόμισε στους πολιτικούς αρχηγούς ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος ήρθε και η καταδίκη του πρωθυπουργού δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών καθώς ήταν ο ίδιος που πριν λίγες ημέρες σε τηλεοπτική του εμφάνιση μιλούσε για κακουργηματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη αν υπάρξουν αποδείξεις.
- Την ταφόπλακα στην υπερασπιστική γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου έβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη συντονισμένη απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα του πρόεδρου της Ανεξάρτητης Αρχής ότι δήθεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας με άνω και κάτω τελεία στους άλλοτε συναγωνιστές του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου ο κ. Βενιζέλος στην μεταπολιτική του διάσταση όπως χαρακτηρίζει τη σφαίρα που σήμερα κινείται, δεν χάρισε στο ΣΥΡΙΖΑ τον έντιμο δικαστικό λέγοντας ότι δεν δικαιούνται να βάζουν τελεία και παύλα όσοι δεν μίλησαν «για την οργανωμένη εκστρατεία αποτροπής των ελέγχων της ΑΔΑΕ και συκοφάντησης του προέδρου της, λαμπρού δικαστικού λειτουργού Χρήστου Ράμμου που επιλέχθηκε το 2018 από τη Διάσκεψη των Προέδρων, με αυξημένη πλειοψηφία 4/5 και με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.
Σπαραγμός στο Μέτωπο
Ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιπαρατεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ηγούμενος ουσιαστικά ενός μετώπου που σπάει τα στεγανά της τελευταίας δεκαετίας εμφανίζοντας ετερόκλητους πολιτικούς όγκους να συγκλίνουν σε ένα νέο μέτωπο που βρίσκεται απέναντι στην εργαλειοποίηση της ΕΥΠ και την καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών.
Στρατηγοί του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου εμφανίζονται τώρα να συντάσσονται με τον άλλοτε μισητό αντίπαλό τους και να στρέφονται τώρα κατά του άλλοτε μπροστάρη και ηγέτη των «Μένουμε Ευρώπη». Κι αυτό όταν πρόσωπα όπως η Άννα Διαμαντοπούλου απευθύνουν ψόγο κατά του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά γιατί κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις αναφορές του στις υποκλοπές.
- «Θα κατανοούσα τις αντιδράσεις για το ερωτηματικό στο «Μένουμε Ευρώπη», υπό την προϋπόθεση ότι όποιος ή όποια έσπευσε να υπερασπιστεί την ακεραιότητα του «Μένουμε Ευρώπη», τελεία και παύλα, εύρισκε να πει δυο λέξεις και για το απόστημα των υποκλοπών».
Αυτό ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση στο Ινστιτούτο Γκέτε για τις υποκλοπές με το σαφές ερώτημα προς το άλλοτε κραταιό κίνημα των «Μένουμε Ευρώπη» το οποίο εκπροσώπησε και η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε ουσιαστικά μια άτυπη παρέμβαση στη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης αφαιρώντας ουσιαστικά περιθώρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κινηθεί στα θολά νερά της επίκλησης για μια ακόμη φορά άγνοιας και με την υπόμνηση ότι ως πρωθυπουργούς οφείλει απαντήσεις.
- «Το ζήτημα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του κύρους της και του απορρήτου των επικοινωνιών της που είναι ουσιαστικά στρατιωτικές επικοινωνίες απαιτεί να διαμορφώσει άμεσα μια εύλογη τεκμηριωμένη απάντηση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να ενημερώσει αξιόπιστα τουλάχιστον τους αρχηγούς των κομμάτων. – ».
Ως το προοίμιο ενός προεκλογικού μαραθωνίου, με χαρακτηριστικά πόλωσης και πολιτικής οξύτητας μπορεί να χαρακτηριστεί η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης και η υπόθεση των παρακολουθήσεων.
«Ανεξαρτήτως των προθέσεων του κ. Ράμμου, υπάρχει μία εργαλειοποίηση του ρόλου της Αρχής σε όλη αυτή την υπόθεση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών» και συμπλήρωσε «Τα ρυπαρά δίκτυα αποτελούνται από αυτούς που έχουν στην κατοχή τους το υλικό των επισυνδέσεων, υποτιθέμενο ή πραγματικό και μπορούν να το δημοσιεύουν κόβοντας και ράβοντας κατά το δοκούν»
«Δύο πράγματα συμβαίνουν για τον κ. Μητσοτάκη: ή ήξερε άρα οφείλει να παραιτηθεί ή δεν ήξερε και θα πρέπει πάλι να παραιτηθεί, γιατί δεν ήταν ικανός να ελέγξει την ΕΥΠ» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου και αναρωτήθηκε «επί δύο χρόνια, η κ. Βλάχου έβαλε την υπογραφή της πάνω από δέκα φορές. Ήταν μέρος αυτού του ρυπαρού δικτύου ή ήταν υπό τις οδηγίες του πρωθυπουργού;»
Μετά τις καταγγελίες για προνομιακές σχέσεις της Κουμουνδούρου με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, νέα βέλη εκτοξεύονται από την κυβέρνηση, για ένα ακόμα μέλος της Αρχής. Την Κατερίνα Παπανικολάου.
«Πράγματι υπήρξα νομική σύμβουλος, αποσπασμένη από τον Συνήγορο του Πολίτη, στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά, ο οποίος παραμένει προσωπικός και αγαπημένος μου φίλος. Έχω υπάρξει συνεργάτης σημαντικών ανθρώπων. Του πρέσβη, κ. Αποστολίδη στην ΕΥΠ, του κ. Καμίνη στο Συνήγορο του Πολίτη.Έχω υπάρξει κι άλλα πράγματα στη ζωή μου όμως και νομίζω έχω τη δυνατότητα και το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι» είπε η κα Παπανικολάου μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.
«Η ίδια ανέδειξε ότι συμμετείχε έμμεσα στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου διορισμένη από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα είναι μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής και νομίζω ότι, επίσης σε τηλεοπτική της παρουσία σήμερα, το ίδιο μέλος είπε ότι είχε περάσει και από την Ε.Υ.Π. Έρχονται στην επιφάνεια ενδιαφέροντα στοιχεία της υπόθεσης αυτής όσο εξελίσσεται. Ε.Υ.Π., συμμετοχή στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητη Αρχή» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση για τις παρακολουθήσεις, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, το όνομα του οποίου βρέθηκε στη λίστα που προσκόμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.
«Ορισμένοι πράκτορες 000, για να θυμηθούμε τη γνωστή ελληνική ταινία ή κάποιοι Κλουζώ, για να θυμηθούμε τον Πήτερ Σέλερς, αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν την αστυνομική φαντασία τους, σε βάρος μου», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε «Ενώ εγώ ενδιαφέρομαι να διαλευκανθεί και για βαθιά προσωπικούς λόγους έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται πρωτίστως για να ζημιώσει την κυβέρνηση και για αυτό τον πρωθυπουργό. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση με αυτή την υπόθεση. Το λέω και το υπογραμμίζω»
Σε απάντηση προς τον Κ. Χατζηδάκη ο Πάνος Σκουρλέτης έθεσε το ερώτημα:
«Θα πάτε στη Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση; Θα πάτε στη Δικαιοσύνη για να μάθετε τον πράκτορα 000; Που το άλλο του όνομα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης;»
«Ρωτάει αν θα πάω στη δικαιοσύνη. Μα το ερευνά ήδη. Δεν υπάρχει λόγος να κρούσουμε ανοιχτές θύρες. Σε σχέση ποια θέματα ήταν εκκρεμή στο υπουργείο Ενέργειας. Τα χειρίστηκα με απόλυτη διαφάνεια και με απόλυτη γνώμη όλων των βασικών θεμάτων από τον πρωθυπουργό» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.
«Γιατί ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει κάνει ούτε μία μήνυση σε όσους τον παρακολουθούσαν επί 8 μήνες; Φοβάται κάτι; Είναι εκβιαζόμενος με προϊόντα των υποκλοπών;» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Γιατί δεν περνά και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αφτί …«δια την υποθέσιν του», όπως επίμονα καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ανδρουλάκη;» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
«Εσείς κύριοι της νέας Δημοκρατίας δεν μπορείτε να επικαλείστε το πατριωτικό καθήκον γιατί εσείς την ΕΥΠ, την κάνατε Κ.Υ.Π. δηλαδή κομματική υπηρεσία πληροφοριών» σχολίασε σε παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.
«Στην ουσία αυτό που έως τώρα βγαίνει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στη φόρα τα άπλυτα της ΝΔ και η ΝΔ τα άπλυτα του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής του ΚΚΕ.
«Κάτι κάνανε κακό οι στρατιωτικοί μας; Κάτι συμφωνήσαν για τους εξοπλισμούς; Τι κάνανε και τους παρακολουθούσατε;» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Σκληρές συγκρούσεις στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση προκαλούν τα θέματα πρώτης γραμμής. Ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έστησε τα ειδικά δικαστήρια, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Θεοδωρικάκου για τις σχέσεις του με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα. Για συκοφαντίες έκανε λόγο ο υπουργός Προστασία του Πολίτη.
«Στείλανε όμως ένα ραβασάκι συστημένο. Δώσανε το ημερολόγιο του Καλογρίτσα που έχει δύο ραντεβού με τον Θεοδωρικάκο. Ο Θεοδωρικάκος ήταν συνεταίρος του Καλογρίτσα, με 50-50 στην GPO, και δεύτερο, σύμβουλος στρατηγικής του Μητσοτάκη. ‘Αρα έχουμε ευθεία πολιτική και επιχειρηματική εμπλοκή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση, δια του Θεοδωρικάκου» είπε ο Νίκος Παππάς
«Θράσος λάσπη στο πρόσωπό μου. Ποινικοποίηση γνωστών κοινων σχέσεων ,είστε σε απόγνωση. Το 16 συρ κυβ και Υπουργός κουμπάρος εν λόγω επιχειρηματία. Ήμουν συνεργάτης Μητσοτάκη. Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να σπιλώσει την πεντακάθαρη πορεία μου» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Για το ίδιο θέμα Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης αντάλλαξαν πυρά.
Πεδίο αντιπαράθεσης και η εκλογική διαδικασία, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση.
Εξηγήσεις από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκη ζήτησε ο Γιάννης Ραγκούσης, καταγγέλοντας ότι πολίτης λίγο πριν λάβει το sms υπενθύμισης για τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, δέχτηκε μολυσμένο μήνυμα με το παράνομο λογισμικό Predator.
«Το να λέτε ότι το κράτος είναι αυτό το πλαίσιο το μήνυμα είναι αστείο» απάντησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ανταλλαγή πυρών και για την γνωστή υπόθεση των προσφύγων και της μικρής Μαρίας στον Εβρο, μεταξύ του Νότη Μηταράκη και του Παύλου Πολάκη.
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο Νότης Μηταράκης άφησε αιχμές της κυβέρνησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των μεταναστών στον Έβρο και τα ρεπορτάζ για το θάνατο ενός μικρού κοριτσιού, που στη συνέχεια διαψεύστηκαν.
«Η Μικρή Μαρία που δεν υπήρξε ποτέ. Αποκάλυψα με το πιο επίσημο τρόπο από το βήμα ότι δεν υπήρξε ποτέ Μαρία. Να τελειώσουμε με μονταζιέρα ΣΥΡΙΖΑ. Ταχύτατα η κυβέρνηση πήρε θέση. Κατασκευασμένη σκευωρία απέναντι στη χωρα, όμως η αντιπολίτευση διαστρεβλώνει ακόμη την πραγματικότητα», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης αναφέροντας «διασύνδεση δύο ΜΚΟ που είχαν σχεση με προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».
Την δική του ατζέντα αναδεικνύουν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με ονομαστική ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας.
Πηγή: Libre.gr