«Eίναι πλέον αναγκαίο να βγει στο φως η πραγματική ιστορία της αλληλουχίας ΕΥΠ και Predator» τονίζει η Άρτεμις Σίφορντ, σε ανάρτησή της για το δημοσίευμα-κόλαφος των New York Times.
Το ρεπορτάζ του αμερικανικού μέσου ήρθε να επιβεβαιώσει την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννη Ραγκούση σχετικά με την παρακολούθηση πολίτη με το παράνομο λογισμικό Predator με τη χρήση sms το οποίο αφορούσε δήθεν τον εμβολιασμό ενάντια στον κορονοϊό.
Υπενθυμίζεται ότι ενώ έχει ήδη αποκαλυφθεί ότι η πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebooκ και μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού think tank Atlantic Council, Άρτεμις Σίφορντ, βρέθηκε στο στόχαστρο του παράνομου λογισμικού Predator, οι NYT επιβεβαίωσαν ότι η ίδια τέθηκε υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ.
Στην ανάρτησή της η Άρτεμις Σίφορντ, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «τα θύματα των παράνομων παρακολουθήσεων έχουν ηθικό δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια και να βρουν το δίκιο τους – όχι να είναι αντιμέτωποι μόνο με την αποσιώπηση και απαξίωση του προβλήματος από την μία πλευρά, και την πολιτική εκμετάλλευση του από την άλλη».
Αναλυτικά η ανάρτηση της Άρτεμις Σίφορντ
«Μέχρι τώρα έχω επιλέξει συνειδητά να μην διακινήσω δημόσια τα στοιχεία της υπόθεση μου, αλλά να τα υποβάλω στις αρμόδιες αρχές, μέσα από μια προσπάθεια τήρησης της σωστής διαδικασίας και αποφυγή περαιτέρω πολιτικοποίησης του θέματος.
Αλλά με τα στοιχεία να έχουν ήδη μερικώς διαρρεύσει και με τον κίνδυνο να ερμηνευτούν όπως θέλει ο καθένας, είναι πλέον αναγκαίο να βγει στο φως η πραγματική ιστορία της αλληλουχίας ΕΥΠ και Predator και στην περίπτωση μου, μακριά από κομματικά πρόσημα.
Τα θύματα των παράνομων παρακολουθήσεων έχουν ηθικό δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια και να βρουν το δίκιο τους – όχι να είναι αντιμέτωποι μόνο με την αποσιώπηση και απαξίωση του προβλήματος από την μία πλευρά, και την πολιτική εκμετάλλευση του από την άλλη.
Για όσους προσπαθούν ακόμα να δικαιολογήσουν την κατάσταση και θα πουν ότι ίσως καλά έκαναν και με παρακολουθούσαν γιατί ίσως είμαι πράκτορας / τρομοκράτης / εξωγήινη, τους προσκαλώ να ρίξουν άλλη μια ματιά στις λίστες των παρακολουθήσεων και να μας πουν με το χέρι στην καρδιά αν αυτό το σετ ανθρώπων τους μοιάζει πραγματικά σαν μια ομάδα «εθνικών απειλών».
Σαν γυναίκα, αυτό το είδος «victim blaming» («μήπως φταις εσύ που σε παρακολουθούσαν;») θυμίζει άλλες νοοτροπίες από άλλες εποχές. Πολλά από τα θύματα αυτής της υπόθεσης είναι φοβισμένα, ματαιωμένα και αισθάνονται ότι το κράτος δικαίου δεν έχει λειτουργήσει για να τους προστατέψει. Ελπίζω το άρθρο αυτό να τους βοηθήσει έστω και λίγο να βρουν την φωνή και το κουράγιο τους.
Αξίζουμε κάτι καλύτερο».