Με αφορμή τον 42χρονο σέρφερ που εξακολουθεί να αγνοείται, για δεύτερη ημέρα, στην Πάρο αλλά και για τα δεκάδες περιστατικά παράσυρσης στη θάλασσα λουομένων μίλησαν στην ΕΡΤ η Ελίζα Καραμπετιάν – Νικοτιάν, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Safe Water Sports και ο Δημήτρης Τσερεντούλιας, δημοσιογράφος στη «Φωνή της Πάρου» εστιάζοντας στη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας.
«Δεν έχουμε καλές ούτε αρνητικές ούτε θετικές εξελίξεις. Οι έρευνες και οι προσπάθειες συνεχίζονται» δήλωσε ο κ. Τσερεντούλιας προσθέτοντας ότι στις έρευνες συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη και από αέρος ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και δύτης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
«Δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος ούτε από τον ίδιο, αλλά ούτε από την ιστιοσανίδα του. Και αυτό είναι το παράδοξο, καθώς οδεύουμε σήμερα στην δεύτερη ημέρα. Οι προσπάθειες εντείνονται κυρίως ανατολικά του νησιού» σημείωσε ο κ. Τσερεντούλιας αναφέροντας ότι την ημέρα που χάθηκε 42χρονος στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 3 με 4 μποφόρ.
«Δεν ήταν η πρώτη φορά που ασχολιόταν με τη σανίδα και το windserfing. Το παράδοξο είναι ότι έχουν χτενίσει κυριολεκτικά την γύρω περιοχη και δεν έχουν βρει κανένα ίχνος» δήλωσε ο δημοσιογράφος σημειώνοντας ότι η αγωνία στο νησί κορυφώνεται όσο περνούν οι ώρες.
Έχουμε πάνω από 210 πνιγμούς από την αρχή του καλοκαιριού
«Δυστυχώς αυτό το καλοκαίρι δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Έχουμε πάρα πολλούς πνιγμούς, τραυματισμούς, τώρα και την εξαφάνιση (σ.σ. του σέρφερ). Από την αρχή του καλοκαιριού έχουμε πάνω από 210 πνιγμούς και δεν έχει τελειώσει ακόμα η καλοκαιρινή περίοδος για τη χώρα μας. Το νούμερο είναι αρκετά υψηλό» δήλωσε η κα Καραμπετιάν – Νικοτιάν.
«Αυτό που φωνάζουμε και εμείς ως οργανισμός είναι ότι δεν τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας. Βλέπουμε ανθρώπους που καταναλώνουν φαγητό και πηγαίνουν στη θάλασσα ή στην πισίνα και κάνουν βουτιές. Οι περισσότεροι πνιγμοί που έχουμε ακούσει αυτό το καλοκαίρι είναι άνθρωποι άνω των 60 ετών» σημείωσε.
Με αφορμή την εξαφάνιση του 42χρονου σέρφερ επισήμανε ότι όσο καλά και να ξέρουμε ένα θαλάσσιο σπορ, όσο καλά και να ξέρουμε ενδεχομένως την περιοχή στην οποία βρισκόμαστε, θα πρέπει να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας, να μην απομακρυνόμαστε και να βλέπουμε τον καιρό.
«Δεν υπάρχει κολυμβητική παιδεία στη χώρα μας, κάτι το οποίο υπάρχει στο εξωτερικό, παρόλο που δεν έχουν τη θάλασσα. Κάποιος θα περίμενε για τη χώρα μας, με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής, ότι θα είμαστε συνδεδεμένοι με αυτήν» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η κ. Καραμπετιάν – Νικοτιάν.
Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ