Ποια αεροδρόμια προκάλεσαν επιπλέον στρες στους επιβάτες μέσα στο 2023
Το 2023 ήταν μια χρονιά προκλήσεων για τα αεροπορικά ταξίδια, με την αεροπορική βιομηχανία να μαστίζεται από απεργίες, τεχνικά προβλήματα και ακραίες καιρικές συνθήκες.
Αν και πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τα ταξίδια είναι εκτός ελέγχου των επιβατών, ένα πράγμα που μπορείτε να επιλέξετε είναι από ποιο αεροδρόμιο θα πετάξετε.
Για να κάνετε το ταξίδι σας λίγο πιο ξεκούραστο, σκεφτείτε να αποφύγετε τα παρακάτω αεροδρόμια, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως τα πιο αγχωτικά στον κόσμο.
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν 1.642 επιβάτες αεροπορικών μεταφορών 53 διαφορετικών εθνικοτήτων που πραγματοποίησαν τουλάχιστον δύο διεθνή αεροπορικά ταξίδια εντός του 2023.
Ρωτήθηκαν ποιες πτυχές των αεροπορικών ταξιδιών τους άγχωσαν περισσότερο. Χρησιμοποιώντας αυτές τις ανησυχίες, η VisaGuide.World δημιούργησε μια κατάταξη αεροδρομίων χρησιμοποιώντας πέντε παράγοντες: συνολικός αριθμός επιβατών, μέγεθος αεροδρομίου σε τετραγωνικά μέτρα, πυκνότητα επιβατών ανά τετραγωνικό μέτρο, μερίδιο ετήσιων καθυστερήσεων και απόσταση στο κέντρο της πόλης σε χιλιόμετρα.
Η λίστα των πιο αγχωτικών αεροδρομίων
Το Gatwick του Λονδίνου, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, αναδείχθηκε ως το πιο αγχωτικό αεροδρόμιο παγκοσμίως για ταξίδια.
Αν και ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποιούν το Gatwick είναι κάτω του μέσου όρου σε σύγκριση με άλλα αεροδρόμια, έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες πυκνότητας επιβατών.
Το ποσοστό των ετήσιων καθυστερήσεων είναι το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των κορυφαίων δέκα και η απόσταση από το κέντρο της πόλης, 43 χιλιόμετρα, είναι η μεγαλύτερη.
Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έρχεται στη δεύτερη θέση. Είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης με 64.289.107 επιβάτες που καταγράφηκαν το 2022, γεγονός που το καθιστά το έβδομο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο.
Οι ταξιδιώτες ισχυρίζονται ότι συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πλοήγηση στο αεροδρόμιο λόγω του τεράστιου μεγέθους του, πάνω από 76 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.
Το αεροδρόμιο του Μονάχου της Γερμανίας κατέλαβε την τρίτη θέση. Κατέγραψε λιγότερο από το ήμισυ των επιβατών της Κωνσταντινούπολης το ίδιο έτος , 31.642.738 επιβάτες. Αλλά το μέγεθος του αεροδρομίου του Μονάχου είναι πέντε φορές μικρότερο από αυτό του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.
Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ στις Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσεται στην τέταρτη θέση και την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ένας άλλος βρετανικός κόμβος, το αεροδρόμιο Χίθροου. Το Χίθροου είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης με 61.614.508 επιβάτες και είναι ακόμη μικρότερο από το αεροδρόμιο του Μονάχου.
Η έκτη θέση πήγε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ακολουθούμενο από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρώμης-Φιουμιτσίνο, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλας Φορτ Γουόρθ, το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy και το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare.
Πηγή: Euronews
- Δύο άνθρωποι επικοινώνησαν για πρώτη φορά μέσα από τα όνειρά τους
- Φαρμακευτικά φυτά «χρωματίζουν» υφάσματα και έχουν αντηλιακή προστασία
- Πέθανε η Αλέκα Τουμαζάτου
- Ποιές διασημότητες βρίσκονται στο πλευρό της Χάρις και του Τραμπ στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο
- Ιράν, Ρωσία και Ομάν διεξάγουν ναυτικά γυμνάσια στον Ινδικό Ωκεανό