Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα και με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, το βράδυ της Δευτέρας, η εκδήλωση για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.
Ομιλητές ήταν η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης (που έχασαν τα παιδιά τους στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα), εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τέμπη 2023, ενώ ακολούθησε διάλογος με συντονισμό από τον Παναγιώτη Γεωργουδή.
Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στα Τέμπη» και ξεκίνησε με χορευτικό δρώμενο προσαρμοσμένο στο τραγικό συμβάν, όπου οι πολίτες μπορούσαν να συμμετέχουν ελεύθερα.
Στις ομιλίες τους, τόσο η Μαρία Καρυστιανού, όσο και ο Π. Ασλανίδης υπογράμμισαν πως το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί και τόνισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για απονομή δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, η Μ. Καρυστιανού ανέφερε: «Σε αντίδραση της προσπάθειας να μην ακούγεται καθόλου η φωνή μας είμαστε εδώ, αποδεχόμενοι την πρόταση από διάφορους συλλόγους του Ρεθύμνου να μιλήσουμε για τα Τέμπη και κυρίως να ενημερώσουμε για το σημείο της ανάκρισης στο οποίο βρισκόμαστε. Το μήνυμα είναι ότι ο κόσμος με κάθε τρόπο θα ενημερώνεται για όλα όσα τραγικά συμβαίνουν και τα μαθαίνουμε και για να πούμε ακόμα μια φορά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε παρά μόνο όταν καταλήξουμε σε ένα αίσιο τέλος. Τα Τέμπη δεν ήταν απλά εκείνο το δρομολόγιο το τραγικό που σκοτώθηκαν και βυθίστηκαν στο πένθος 57 οικογένειες. Είναι κάτι πολύ πιο βαθύ. Είναι το πως αντιμετωπίζει το κράτος τον πολίτη».
Ο Παύλος Ασλανίδης σημείωσε: «Το μήνυμα είναι να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη γιατί ξέρουμε ότι αφορά όλη την Ελλάδα και ειδικά τους νέους, που για αυτούς πρέπει να αγωνιστούμε όλοι. Για να μην συνεχιστούν αυτά τα εγκλήματα που κάνει η χώρα τους. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου για αυτά που έρχονται στη συνέχεια. Τα δικαστήρια τα ευρωπαϊκά, όλα αυτά που θα έρθουν στη συνέχεια».
→ Νωρίτερα, το μεσημέρι, οι δύο γονείς απέτισαν φόρο τιμής στα τρία αδικοχαμένα παιδιά, Αλέξανδρο, Νίκο και Θοδωρή, που έχασαν άδικα την ζωή τους στις 17 Αυγούστου, ύστερα από πολύωρη εργασία σε νυχτερινό κέντρο της πόλης, στην γέφυρα του Γαλατά Χανίων στον ΒΟΑΚ.