Ο Ζιλ Ριμέ είναι από εκείνους, τους λίγους, που θα μείνει για πάντα στην Ιστορία του ποδοσφαίρου. Όχι κυρίως επειδή το όνομά του μέχρι το 1970 ήταν αυτό του Παγκόσμιου Κυπέλλου, αλλά περισσότερο γιατί ήταν εκείνος που συνέλαβε την ιδέα διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά το 1930, με την Ουρουγουάη, να πανηγυρίζει και την κατάκτηση του νικώντας (4-2) την Αργεντινή.
Ο Ζιλ Ριμέ γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα (14/10/1873), πριν από 151 χρόνια και πέθανε το 1956.
Πρόεδρος της FIFA -συμμετέχοντας στην ίδρυσή της- για 33 χρόνια, από το 1921 έως το 1954, βοήθησε αποφασιστικά στην ένταξη του ποδοσφαίρου στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πριν γίνει πρόεδρος της FIFA, ο Ρίμε ήταν πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και ίδρυσε, μαζί με τον αδελφό του, τον αθλητικό σύλλογο Ρεντ Σταρτ, ο οποίος τέσσερις φορές (1921, 1922, 1923 και 1928) κατέκτησε το Γαλλικό Κύπελλο, την κύρια ποδοσφαιρική διοργάνωση της Γαλλίας εκείνη την εποχή.
Στα βιβλία της ποδοσφαιρικής Ιστορίας βρίσκονται περιστατικά που έχουν συμβεί με το Κύπελλο Ριμέ, που ο διάσημος Γάλλος παράγοντας είχε ζητήσει από τον γλύπτη Αμπέλ Λαφλέρ να δημιουργήσει για την πρώτη διοργάνωση που εκείνος είχε εμπνευστεί.
Το τρόπαιο, ύψους 38 εκατοστών από χρυσάφι μασίφ ήταν η εικόνα της νίκης, που κρατούσαν αθλητές με υψωμένα τα χέρια. Το Κύπελλο κατέληξε στα χέρια των Βραζιλιάνων στο Μεξικό το 1970.
Ο κανονισμός προέβλεπε ότι η ομάδα που θα κατακτούσε τρεις φορές την διοργάνωση θα το κρατούσε για πάντα σπίτι της. Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται σήμερα αυτό το Κύπελλο. Το 1983 εκλάπη από τα γραφεία της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας και κάποιοι υποστηρίζουν πως το έλιωσαν.
Είχε κλαπεί επίσης το 1966, λίγο πριν το Μουντιάλ της Αγγλίας, αλλά τότε βρέθηκε από ένα σκυλάκι, με το όνομα όνομα «Πικλς», που το ανακάλυψε αναζητώντας χώρο για να κάνει την ανάγκη του σε ένα πάρκο κοντά στο Λονδίνο.