Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα 227 της Βουλής όπου συγκέντρωσε τους βουλευτές του ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να τους ενημερώσει για όσα είχαν προηγηθεί στη σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, θύμιζαν… γουέστερν.
«Πρέπει να στηρίξουμε τα μέτρα ειλικρινά και όχι με αμφισημίες, όπως κάνουμε μέχρι τώρα», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, καταλογίζοντας για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο «επικοινωνιακά παιχνίδια» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, και μάλιστα με τα μέτρα που εκείνος αποφάσισε ως υπουργός Οικονομικών. «Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και με την Παιδεία. Στόχος σου είναι να αμφισβητήσεις εμένα και να υπονομεύσεις την παράταξη», απάντησε ο κ. Βενιζέλος, ανεβάζοντας τους τόνους. «Να το πάρεις πίσω αυτό», φώναξε οργισμένος ο κ. Χρυσοχοΐδης, απαιτώντας να μην του μιλάει σε αυτούς τους τόνους. «Δεν παίρνω τίποτα πίσω. Αν θες, φύγε», του απάντησε στους… ίδιους πάντως τόνους ο πρόεδρος. «Δεν έχω να πάω πουθενά. Φύγε εσύ…», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για να ακολουθήσει σιωπή από πλευράς Βενιζέλου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, άνοιξε την πόρτα και έφυγε, αφήνοντας πίσω τους κατακεραυνομένους τους υπόλοιπους «πράσινους» βουλευτές να αναρωτιούνται γιατί τόση ένταση, μετά από όσα έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αργότερα, οι περισσότεροι εξ αυτών αρνούνταν πεισματικά να μιλήσουν για το θέμα στους δημοσιογράφους, γνωρίζοντας ότι το επεισόδιο συνιστά από μόνο του απαρχή εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, πόσο μάλλον που ήρθε ως επιστέγασμα της καταψήφισης νωρίτερα του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ από έξι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, κίνηση που ερμηνεύθηκε από στενούς συνεργάτες του κ. Βενιζέλου ως «αμφισβήτηση» στο πρόσωπό του.
Η Ιπποκράτους πάντως, επιχειρούσε αργά τη νύχτα να παρουσιάσει το θέμα ως λήξαν, διαμηνύοντας ότι ο κ. Βενιζέλος δεν προτίθεται να διαγράψει κανέναν και αφήνοντας στην διακριτική ευχέρεια του κ. Χρυσοχοΐδη να κάνει ό, τι θέλει… Εκ των πραγμάτων πάντως, εν αμφιβόλω τίθεται η παραμονή του τελευταίου στη θέση του κοινοβουλευτικόύ εκπροσώπου, που αν μη τι άλλο «θα πρέπει να ταυτίζεται με τον πρόεδρο, τουλάχιστον στα περισσότερα θέματα», όπως έλεγαν στελέχη του κόμματος.