Το Orion, το σκάφος της αποστολής Artemis I, συνεχίζει να κινείται γύρω από την Σελήνη ακολουθώντας μια τροχιακή κίνηση η οποία το έφερε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου σε ένα σημείο του Διαστήματος πίσω από τον φυσικό μας δορυφόρο το οποίο είναι το πιο μακρινό που έχει φτάσει μέχρι σήμερα ένα διαστημόπλοιο το οποίο μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους.
Πρόκειται για ένα ρεκόρ το οποίο όπως είναι ευνόητο η επιστημονική κοινότητα και η ανθρωπότητα εύχονται να σπάσει πολύ γρήγορα και αυτή την φορά όχι με μη επανδρωμένο σκάφος αλλά με κάποιο διαστημόπλοιο στο οποίο άνθρωποι θα ταξιδεύουν πιο βαθιά μέσα στο ηλιακό μας σύστημα.
Η NASA έκανε την σχετική ανακοίνωση με τον διοικητή της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας Μπιλ Νέλσον να δηλώνει ενθουσιασμένος τόσο για αυτό το ρεκόρ όσο και για την επιτυχημένη μέχρι στιγμής εξέλιξης της αποστολής που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα και συνεχείς αναβολές εκτόξευσης αλλά όπως φαίνεται όλα πάνε καλά. Το Orion βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 14η μέρα της αποστολής του που είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει 25 μέρες. Θα ακολουθήσει περίπου σε ένα χρόνο η δεύτερη αποστολή του προγράμματος Artemis το σκάφος της οποίας θα ακολουθήσει την ίδια ακριβώς τροχιακή πορεία της πρώτης αποστολής αλλά αυτή την φορά στο σκάφος θα υπάρχουν αστροναύτες.
Η τρίτη αποστολή που εκτιμάται ότι θα γίνει μέχρι το 2025 θα έχει αποστολή την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη. Στο πλήρωμα της αποστολής θα βρίσκεται τουλάχιστον μια γυναίκα και έχει αποφασισθεί ότι μια αστροναύτης θα βγει πρώτη από την σεληνάκατο γράφοντας ιστορία αφού θα γίνει η πρώτη γυναίκα που πατάει το έδαφος του φυσικού μας δορυφόρου. Η τέταρτη αποστολή του προγράμματος Artemis που θα ακολουθήσει έχει στόχο να εγκαταστήσει τη Σεληνιακή Πύλη, τον επανδρωμένο διαστημικό σταθμό που θα κινείται σε μια ελλειπτική τροχιά γύρω από την Σελήνη.