Η έκδοση, με τίτλο «Γαστρονομία και Ζωή χωρίς γλουτένη, εξερευνώντας τον κόσμο της Gluten-free διατροφής», δημιουργήθηκε από τον pastry chef Μαρίνο Κοσμά, με στόχο να εμπνεύσει έμπειρους/ες μάγειρες/σσες, αλλά και αρχάριους/ες να δημιουργήσουν απολαυστικά γεύματα χωρίς γλουτένη, που θρέφουν το σώμα και αιχμαλωτίζουν την ψυχή.
Σύμφωνα με τις εκδόσεις Gastronomy Essentials, είναι ένα βιβλίο συνταγών, που γεννήθηκε από την προσωπική μάχη του συγγραφέα με την κοιλιοκάκη και μέσα από τις σελίδες του μας προσκαλεί σε ένα δελεαστικό και ταυτόχρονα γευστικό ταξίδι.
Η έκδοση προλογίζεται από: την κ. Μπαρέρα Σοφία, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης (Hellenic Coeliac Society), την κ. Έλενα Τσιελέπη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Κοιλιοκάκης Κύπρου (Cyprus Coeliac Association) και τον κ. Χάρη Δημοσθενόπουλο MMedSci.SRD. Phd, Κλινικό Διαιτολόγο – Βιολόγο, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.
Γαστρονομικά, χωρίς γλουτένη, θαύματα…
«Ο Μαρίνος Κοσμάς αποτελεί ζωντανή απόδειξη της ανθεκτικότητας και της γαστρονομικής καινοτομίας. Το βιβλίο του αντανακλά την ακλόνητη αποφασιστικότητά του, που μετέτρεψε τις αντιξοότητες σε ευκαιρία να σκορπίσει χαρά και να δημιουργήσει γαστρονομικά, χωρίς γλουτένη, θαύματα.
«Σκοπός μου είναι αυτό το βιβλίο να γίνει όπλο στη μοναχικότητα, δύναμη στην περιθωριοποίηση του κοιλιοκακικού παιδιού, ξενοιασιά στο φαγητό της μαμάς, ευχαρίστηση ενός κοιλιοκακικού ζευγαριού. Να λειτουργήσει ως ένα ακόμα εργαλείο στους πάσχοντες από αυτή τη νόσο και να τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργούν μόνοι τους αυτά που επιτρέπεται να γεύονται. Ελπίζω να το απολαύσετε και να πορευτείτε μαζί του, σε μία ζωή ευτυχισμένη, χωρίς γλουτένη». Μαρίνος Κοσμάς.
Με βαθιά κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κοιλιοκάκη, ο Μαρίνος Κοσμάς έχει δημιουργήσει μία συλλογή 49 συνταγών που υπερβαίνει τους διατροφικούς περιορισμούς, φέρνοντας χαρά και γεύση σε κάθε γεύμα.
Από ένα πλούσιο «Πρωινό για όλους», μέχρι μαγευτικές «Βραδιές με φίλους», «Ρομαντικό δείπνο» κ.ά., κάθε κεφάλαιο αποκαλύπτει ένα κόσμο δυνατοτήτων, όπου η κουζίνα χωρίς γλουτένη είναι ταυτόχρονα ρομαντική, περιπετειώδης, καθημερινή, γιορτινή και απολαυστική.
Αναλυτικά, τα κεφάλαια του βιβλίου περιλαμβάνουν: Πρωινό για όλους – Παιδικό πάρτι – Picnic-εκδρομή στη φύση – Κυριακάτικο Τραπέζι – Street food – Διάφορα snacks για το γραφείο & το σχολείο – Ρομαντικό δείπνο – Βραδιές με φίλους.
Ορισμένες από τις συνταγές που φιλοξενούνται στις σελίδες της έκδοσης είναι: Granola, Πιροσκί, χειροποίητες Παπαρδέλες θαλασσινών, Μπάρες δημητριακών, Ψωμί στη γάστρα, Γαλακτομπούρεκο, Bao bun, Lemon drizzle cake, Veggie skewers, Παέγια, Pancakes, Donuts, Αυγόφετες της γιαγιάς κ.ά.
Με έμπνευση και αφετηρία τις συνταγές του βιβλίου μπορείτε να ξεκινήσετε τις δικές σας γαστρονομικές περιπέτειες, να ανακαλύψετε τα μυστικά ενός κόσμου χωρίς γλουτένη, την πραγματική ουσία της τροφής και τη δύναμη ενός κοινού γεύματος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση των Εκδόσεων.