Κατά τη συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη, αφού διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης ξετύλιξε μια σειρά γεγονότων που κατά την άποψή του αποτελούν κυβερνητικό σχέδιο άλωσης διαφόρων τομέων δραστηριότητας μέχρι και εκείνων που αφορούν δημοσιογραφικούς ομίλους.
Κάπου εκεί βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά ανάμεσα σε καναλάρχες, εκδότες και εργολάβους η περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου. Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Δούρου δέχτηκε τα πυρά του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής την εγκάλεσε για την ανάθεση σε εκδότη και μεγαλοεργολάβο τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου με έκπτωση 53%.
Οι αναφορές του προκάλεσαν την αντίδραση της κυρίας Δούρου η οποία κατηγόρησε τον κ. Θεοδωράκη για ασυγχώρητη -λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας- επιπολαιότητα, χαρακτηρίζοντας συκοφαντικά τα λεγόμενά του.
Η απάντηση της Ρένας Δούρου:
Είναι προφανές ότι η αποψίλωση των παρα-Ποτάμιων καλαμιώνων, με τις αθρόες καθημερινές προσχωρήσεις «στελεχών» στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχει πανικοβάλει τον αρχηγό του, ο οποίος φοβάται ότι στο τέλος θα μείνει μόνος του… με το καλάμι που καβαλάει! Έτσι λοιπόν σε ένα νέο μείγμα ασυναρτησίας, γραφικότητας αλλά και ασυγχώρητης – για πρώην δημοσιογράφο – επιπολαιότητας, προχώρησε σήμερα από το βήμα της Βουλής σε αστήρικτους και συκοφαντικούς συλλογισμούς.
Ανακάτεψε στο θολό “κοκτέιλ” το οποίο προσπάθησε να σερβίρει, την κρίσιμη θέση στην οποία βρίσκεται ο Δημοσιογραφικός όμιλος και πάνω από όλα οι εργαζόμενοί του, με την… ανάδειξη μειοδότη για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου – σημαντικού έργου υποδομής.
Ενός αντιπλημμυρικού και κοινωνικά αναγκαίου έργου, που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με διεθνή, ηλεκτρονικό, αδιάβλητο διαγωνισμό, στον οποίο μετείχαν 8 ελληνικές και ξένες εταιρίες και στον οποίο η έκπτωση υπερέβη το 53%, ρίχνοντας τη δαπάνη για το δημόσιο και τους πολίτες κάτω από το μισό του προϋπολογισμού: δηλαδή από τα 150 εκατομμύρια ευρώ, στα 70 εκατομμύρια ευρώ.
Δεν έγινε καμία ανάθεση, καμία απ’ ευθείας ανάθεση, ούτε ίχνος δυνατότητας στους οικονομικούς φορείς να κάνουν συνεννόηση μεταξύ τους και να δώσουν χαμηλή έκπτωση.
Στην Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχουν «ημέτερες» εταιρίες, οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών της δεν εντέλλονται και ούτε υφίστανται «ιδιαίτερες» σχέσεις με δημοσιογράφους. Η διοίκηση της Περιφέρειας θέτει το νομικό πλαίσιο που οφείλουν να σέβονται όλοι προς όφελος των πολιτών.
Στο παρελθόν της διαπλοκής, της συναλλαγής και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, η Περιφέρεια Αττικής απαντά έμπρακτα με διαφάνεια, κοινωνική αποτελεσματικότητα και προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Ας μην κρίνει λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια.
Τι είπε ο Στ. θεοδωράκης:
Ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή παρέθεσε μια σειρά συλλογισμών που ξεκίνησαν από την επισήμανση ότι η κυβέρνηση «μετά τις προσπάθειες συνεννόησης με τη διαπλοκή, μετά από πολλά γεύματα, πολλούς καφέδες με καναλάρχες, εκδότες, εργολάβους, με επίδοξους καναλάρχες-μιντιάρχες, με ιδιοκτήτες βοσκοτόπων, αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Αναλαμβάνει η ίδια πλέον τους δημοσιογραφικούς ομίλους. Η επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ ανατέθηκε ήδη στον κ. Μουλόπουλο, έμπιστο του κ. Τσίπρα και πρόεδρο του ΔΣ της “Αυγής”».
Η συνέχεια της ομιλίας του που προκάλεσε την έκρηξη της κυρίας Δούρου είναι η εξής: «Προσέξτε τώρα τη μεγάλη σύμπτωση: Σήμερα ο κ. Ψυχάρης -με αρκετές φορολογικές εκκρεμότητες- πέρασε την πόρτα του ανακριτή, αφού πρώτα χθες το βράδυ παρέδωσε το συγκρότημά του στον έμπιστο του κ. Τσίπρα. Και χθες επίσης η κυρία Δούρου ανέθεσε την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα στον Άκτορα του κ. Μπόμπολα με έκπτωση -αυτά που καταγγέλλατε- 53%! Ο κ. Μπόμπολας είναι γνωστό ότι θέλει κάποια στιγμή να αναλάβει αυτός τον ΔΟΛ και έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών. Και ο κ. Τσίπρας λέει: “Δεν είναι αυτό που νομίζετε”. Ε, βέβαια! Άλλωστε είναι σύνηθες ένα κυβερνητικό κόμμα να αναλαμβάνει να λύσει τα διαρθρωτικά και οικονομικά προβλήματα ενός δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Έχει συμβεί στη Ρωσία, στην Τουρκία, στη Βόρεια Κορέα, στη Βενεζουέλα… Σε όλες τις χώρες-πρότυπο (…)».