Συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους και την Τρίτη η εξέταση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.
Σε πολλά σημεία της κατάθεσή του, ο πρώην υπουργός Υγείας κατηγόρησε την πλειοψηφία της επιτροπής για μεροληψία, λέγοντας ότι «έχει κάνει εκ των προτέρων αξιολογική κρίση και δεν περιμένει να διαμορφώσει άποψη ακούγοντας τις απαντήσεις του».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ερωτηθείς «εάν έκανε, επί υπουργίας του, ενέργειες ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του «Ερρίκος Ντυνάν και να λειτουργήσει υποστηρικτικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με δεδομένες τις σύγχρονες υποδομές του» απήντησε ότι «έκανε όλες τις ενέργειες που απαιτούνταν ώστε να συνεχίσει το νοσοκομείο να υπάρχει και να λειτουργεί».
Επανέλαβε, πολλές φορές, κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του ότι έδωσε «βεβαίωση καλής λειτουργίας» την οποία είχε χάσει το νοσοκομείο και ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας που είχε εκείνη την περίοδο το «Ερρίκος Ντυνάν» σε άμεση σχέση με την αντιδικία που είχε με την τράπεζα Marfin.
Ο πρώην υπουργός Υγείας επέμεινε ότι αιτία των προβλημάτων του «Ντυνάν» ήταν η διοίκησή του, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ανδρέας Μαρτίνης ο οποίος «δεν δεχόταν» -όπως σημείωσε- «καμία λύση για την εξυγίανση του νοσοκομείου, αντίθετα συνέχιζε να διατηρεί υπερεξουσίες τόσο στη διοίκηση του νοσοκομείου όσο και στο ΔΣ».
Στην πολύωρη κατάθεσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε και πάλι ότι ο ίδιος ως υπουργός απέσυρε την εκπροσώπηση του κράτους από το «Ντυνάν» ζητώντας να παραιτηθούν τα τρία μέλη που είχε ορίσει στο Δ.Σ. όταν διαπίστωσε ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης δεν δεχόταν καμία λύση που θα συνέβαλε στη εξυγίανση του νοσοκομείου.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, με τη σειρά του, αναφέρθηκε επισταμένα σε λίστα που κατέθεσε το μέλος της επιτροπής, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και η οποία ανέφερε ονόματα πολιτικών προσώπων που είχαν νοσηλευτεί τα προηγούμενα χρόνια στο «Ερρίκος Ντυνάν» και έτυχαν δωρεάν νοσηλίων ή μεγάλης έκπτωσης.
Την εγκυρότητα της συγκεκριμένης λίστα αμφισβήτησαν έντονα οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα να υποστηρίζει, ωστόσο, ότι «κάθε στοιχείο που αφορά πολιτικό πρόσωπο προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν δοθεί στην επιτροπή από το Ερρίκος Ντυνάν».
Ερωτηθείς δε ο Ανδρέας Λοβέρδος αν έχει νοσηλευτεί ποτέ ο ίδιος στο «Ντυνάν», απάντησε κατηγορηματικά «όχι, μόνο σε δημόσια νοσοκομεία».
Σε ερώτηση εάν «η τροπολογία που είχε κάνει σε σχέση με την δυνατότητα να πουληθεί το Ντυνάν έπαιξε τελικά ρόλο στο να καταλήξει το νοσοκομείο σε ιδιωτικά χέρια», ο πρώην υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «η τροπολογία του δεν εφαρμόστηκε».
Τέλος ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας στην ερώτηση της κυρίας Καββαδία «εάν κατά τη άποψή του σήμερα έχει διατηρηθεί ο κοινωφελής χαρακτήρας του Ερρίκος Ντυνάν» εξέφρασε την άποψη «ότι συνταγματικά έχει διατηρηθεί ο χαρακτήρας αυτός» επί της ουσίας, όμως, όπως είπε «δεν γνωρίζει».