Απόφαση κόλαφο για τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια Σχολεία) της οποίας πρόεδρος είναι ο πρώην υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών, δικαιώνοντας εκπαιδευτικό η οποία είχε απολυθεί από την εργασία της ενώ ήταν έγκυος, ενώ ταυτόχρονα απασχολείτο εν αγνοία της με παράνομες μονοετείς συμβάσεις ως δήθεν αναπληρώτρια, αν και δεν αναπλήρωνε κανέναν καθώς κάλυπτε οργανική θέση στο σχολείο της.
Η εκπαιδευτικός υπηρετούσε ως καθηγήτρια στα Αρσάκεια Σχολεία από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2010 οπότε και της ανακοινώθηκε αιφνιδίως η απόλυσή της, ενώ μάλιστα ήταν έγκυος. Όταν όμως μετά την απόλυσή της προσπάθησε να προσληφθεί στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρώτρια, αξιοποιώντας τις σχετικές διατάξεις που της έδιναν τέτοια δυνατότητα αφού είχε την απαιτούμενη προϋπηρεσία των δύο ετών, διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ότι τα διοριστήριά της ήταν παράνομα εν αγνοία της. Αναλυτικότερα, φαίνεται πως η εκπαιδευτικός είχε διοριστεί τρεις φορές ως αναπληρώτρια, ενώ στην πραγματικότητα κάλυπτε οργανική θέση στα σχολεία των οποίων ηγείται ο πρώην υπουργός.
Κατόπιν αυτών, η καθηγήτρια προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια προκειμένου να ακυρώσει την παράνομη απόλυσή της και να επαναπροσληφθεί και στα διοικητικά προκειμένου να αποκαταστήσει τα διοριστήριά της. Έπειτα από αγώνα πέντε ετών κι ενώ η γυναίκα παρέμενε άνεργη μεγαλώνοντας ταυτόχρονα ένα παιδί δικαιώθηκε τόσο από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με την απόφαση 567/2014, όσο και από το Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 433/2015.
Παρά ταύτα δημιουργήθηκαν προσκόμματα στην εκτέλεση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου (για την αποκατάσταση των διοριστηρίων της), ενώ η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία άσκησε έφεση επί της απόφασης 433/2015 που ακύρωνε της απόλυση και διέτασσε την επαναπρόσληψη της εκπαιδευτικού. Χρειάστηκαν έτσι δύο ακόμη χρόνια δικαστικών αγώνων ώστε τελικά το Εφετείο Αθηνών με την απόφαση 3270/30-6-2017 να απορρίψει την έφεση της Φιλεκπαιδευτικής και να δικαιώσει την εκπαιδευτικό.
Έτσι, όπως ενημερώνει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) της οποίας ο πρόεδρος Μιχάλης Κουρουτός κατέθεσε ως μάρτυρας στα δικαστήρια, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία της οποία ηγείται ο Γιώργος Μπαμπινιώτης υποχρεώθηκε να δεχθεί τις υπηρεσίες της εκπαιδευτικού καθώς η απόλυσή της κρίθηκε παράνομη και άκυρη, με την καθηγήτρια να αναλαμβάνει εκ νέου υπηρεσία στο σχολείο της.
Όπως σημειώνει η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της «πρόκειται για μια τεράστια νίκη του κόσμου της εργασίας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Κι όλα αυτά σε ένα σχολείο που θεωρείται ισότιμο των δημοσίων, σε ένα σχολείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα». «Πρόκειται επίσης» συνεχίζει η Ομοσπονδία «για κόλαφο στους λίγους (ευτυχώς) δημόσιους ‘’λειτουργούς’’ σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που ενέκριναν τις παράνομες πράξεις Μπαμπινιώτη και δεν δίσταζαν να εγκρίνουν παράνομα διοριστήρια προκειμένου να κάνουν το χατίρι του αμύντορα της εκπαιδευτικής …αριστείας…».
Με αφορμή την έκδοση της παραπάνω απόφασης η ΟΙΕΛΕ εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση στον Γιώργο Μπαμπινιώτη υπενθυμίζοντας τα πεπραγμένα του την περίοδο που χρημάτισε υπουργός Παιδείας. Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ «σε μια πράξη επιβράβευσης της …επιχειρηματικής ‘’αριστείας’’ το 2012 η τότε κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει τον κ. Μπαμπινιώτη στη θέση του υπουργού Παιδείας προβάλλοντας το ακαδημαϊκό του προφίλ, αλλά ‘’ξεχνώντας’’ ότι ήταν ταυτόχρονα επικεφαλής 29 ιδιωτικών σχολείων. Ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που διήρκεσε η θητεία του ως υπουργού Παιδείας, προσπάθησε να εξασφαλίσει εκατομμύρια ευρώ για τους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης».
«Πιο συγκεκριμένα» συνεχίζει η ΟΙΕΛΕ «ο κ. Μπαμπινιώτης ως υπουργός Παιδείας λειτούργησε ως ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου, ικανοποιώντας τα ρουσφέτια του Συνδέσμου των σχολαρχών και στρεφόμενος εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών». Καταλογίζει συγκεκριμένα η Ομοσπονδία στον πρώην υπουργό Παιδείας την έκδοση και αποδοχή της γνωμοδότησης 214/2012 του ΝΣΚ με την οποία έκανε ένα δώρο 32 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στους σχολάρχες και αφαίρεσε 27 εκατομμύρια ευρώ από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αλλά και 20 εκατομμύρια από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
«Την εν λόγω γνωμοδότηση την παράγγειλε, την εξέδωσε και την υπέγραψε ο ίδιος την τελευταία κυριολεκτικά ημέρα της θητείας του, λίγες ώρες πριν διαλυθεί η Βουλή το Μάιο του 2012!» αναφέρει η ΟΙΕΛΕ συμπληρώνοντας ότι «οι απίστευτες παρατυπίες κατά την υπηρεσιακή διακίνηση της σχετικής γνωμοδότησης υποχρέωσαν την ΟΙΕΛΕ να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Μπαμπινιώτη και κατά παντός υπευθύνου για πιθανή παραποίηση δημόσιου εγγράφου, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος.
«Το καλύτερο, βέβαια, είναι ότι ο επικεφαλής του Συμβουλίου που συνέταξε τη γνωμοδότηση, (προφανώς επειδή αρίστευσε στα ‘’καθήκοντά’’ του εκδίδοντας νομικό κείμενο που ‘’εξυπηρετούσε’’ τον τότε υπουργό Παιδείας) βρέθηκε ξαφνικά μετά από λίγο καιρό στο ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» καταγγέλλει επίσης η Ομοσπονδία καταλογίζοντας επιπρόσθετα ότι ο κ. Μπαμπινιώτης «επιχείρησε τρις να προωθήσει τροπολογία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Παιδείας, με την οποία απελευθερώνονταν οι απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αποσυρόταν η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση. Η τροπολογία αυτή τελικά δεν ψηφίστηκε και αποσύρθηκε ύστερα από παρεμβάσεις των πολιτικών κομμάτων και υπό την κατακραυγή της κοινωνίας».