Η δημοσίευση δημοσκόπησης που διεξήχθη στη Δυτική Μακεδονία μετάσ το πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο και δείχνει μεταβολή των πολιτικών συσχετισμών προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ που επιτέθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον πρόεδρό του ζητώντας την παραίτησή του.
Η Ν.Δ αμφισβήτησε την ύπαρξη της δημοσκόπησης η οποία, ωστόσο, υπάρχει…
Η ανακοίνωση της Ν.Δ:
Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απέδειξε σήμερα, για μια ακόμη φορά, ότι λειτουργεί μόνο ως φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο ξεπεσμός του στα αχνάρια της Ε.Ρ.Τ. δεν έχει προηγούμενο.
Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Πρακτορείου κ. Μιχάλης Ψύλος, υπόλογος για το θλιβερό αυτό κατάντημα, δεν δικαιούται να παραμείνει ούτε μια μέρα παραπάνω στη θέση του.
Το Πρακτορείο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και δεν μπορεί να λειτουργεί ως παραμάγαζο κανενός».
Υ.Γ. Αναμένουμε άμεσα από το Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται. Σε διαφορετική περίπτωση ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η δημοσκόπηση που προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ:
Αλλαγή «σκηνικού» καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που ανιχνεύει το πολιτικό τοπίο σε μια «δύσκολη» για την κυβέρνηση, Περιφέρεια -αυτήν της Δυτικής Μακεδονίας- και έχουν γίνει γνωστά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αίσθηση προκαλεί η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΑΠΕ επειδή με χθεσινό του δημοσίευμα αποκάλυψε την ύπαρξη της συγκεκριμένης έρευνας.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα αποτελέσματα της έρευνας, την οποία το κόμμα της Πειραιώς απαίτησε να δημοσιευτεί με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση.
Μάλιστα το ύφος της ανακοίνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης φανερώνει και μια προσπάθεια εκφοβισμού. Εκτός, αν η οργισμένη αντίδραση της ΝΔ προέρχεται από το γεγονός ότι… τρομοκρατήθηκε η ίδια από τα ευρήματα της δημοσκόπησης που καταγράφει εξελίξεις στη διαμόρφωση του πολιτικού τοπίου.
Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ μικρό προβάδισμα, στα όρια του στατιστικού λάθους.
Υπενθυμίζεται ότι στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ποσοστό που υπολειπόταν από το εθνικό του ποσοστό, η δε ΝΔ είχε «επιδόσεις» ανώτερες του πανελλαδικού της ποσοστού.
Στο καθιερωμένο ερώτημα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας, ένας στους δύο απαντά «κανέναν από τους δύο» (σ.σ. τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη).
Από εκείνους όμως που επιλέγουν έναν από τους δύο πολιτικούς, ο Αλ. Τσίπρας προηγείται με βραχεία κεφαλή.
Οι ερωτώμενοι δηλώνουν επίσης εξίσου μη ικανοποιημένοι από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (στα γνωστά, υψηλά ποσοστά).
Για κυβέρνηση
Για αξιωματική αντιπολίτευση
Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο ο πολίτης ήταν ενημερωμένος για το περιφερειακό συνέδριο, προκύπτει ότι ο ένας στους δύο ήταν ενημερωμένος (πολύ/ αρκετά).
Ολόκληρη η δημοσκόπηση εδώ