Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη και σε σημερινό δημοσίευμα των Νέων ο εκδότης ζητάει …υπομονή ως αύριο για τις αποκαλύψεις που θα κάνει σχετικά με τον ρόλο του βουλευτή επί χούντας…
Ολόκληρο το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη:
Αγαπητέ Μικροπολιτικέ,
Είχα υποσχεθεί χθες στους αναγνώστες σου ότι θα επανερχόμουν σήμερα με την αποκάλυψη νέων «καυτών» λεπτομερειών από τα έργα και τις ημέρες του Απόστολου Κακλαμάνη (τέως, τέως κλπ. Και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) στη Νέα Σμύρνη της απριλιανής χούντας.
Μετά τη σημερινή δημόσια (έμμεση πλην σαφή) παραδοχή από τον εν λόγω ότι διετέλεσε «εφαψίας» της ιωννιδικής χούντας παρακαλώ τους αναγνώστες σου να κάνουν υπομονή ως αύριο.
Θα τους έχω ακόμη πιο πλούσιο υλικό προς γνώσιν και …τέρψιν.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Αθηναίος Πολίτης
Φύλαξ (γραπτών) Αρχείων
και Φωτογραφιών
Εν τω μεταξύ στη σελίδα 14 των Νέων παρατίθεται ολόκληρη η επιστολή του Απόστολου Κακλαμάνη με την οποία απαντούσε χθες στα σχόλια του Σταύρου Ψυχάρη ότι θα κάνει αποκαλύψεις για σχέσεις του με τη δικτατορία των απριλιανών.
Στο άρθρο με τίτλο «Απ. Κακλαμάνης : Γιατί έφτασα μέχρι το στόμα του λύκου» αναφέρεται:
«Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, με χθεσινή ανακοίνωσή του ότι είχε επαφές με τη χούντα του Ιωαννίδη. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σημειώνει ότι έφτασε «μέχρι το στόμα του λύκου» προκειμένου να αποτρέψει, μαζί με άλλους που συνεργάστηκαν μαζί του εντός και εκτός της χώρας, τη χειραγώγηση των προδικτατορικών νεολαιών που επιχείρησε το καθεστώς Ιωαννίδη».
Στη συνέχεια παρατίθεται η ανακοίνωση του Απόστολου Κακλαμάνη, η οποία αναφέρει:
«Ο κ. Στ. Ψυχάρης κατηγορείται ευθέως και όχι σαν…«Αθηναίος Πολίτης» (!) ότι ενεργώντας παραθεσμικά αναμειγνύεται στην εσωκομματική λειτουργία της δημοκρατικής παράταξης, μέχρι και αυτής της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ (Σεπτέμβριος 2007: Παραιτηθείτε κ. Παπανδρέου). Επ’ αυτών σιωπά.
Αντ’ αυτού, «αλληλογραφεί» ως «αναγνώστης Αθηναίος πολίτης» με τον εαυτό του εναντίον μου και αναμασά χουντικά υποπροϊόντα για τα οποία έχει δοθεί αποστομωτική απάντηση, προ 30 και πλέον ετών, εντός του Κοινοβουλίου, από τον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη και τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.
Απολογούμαι σε όλη τη διάρκεια των τεσσάρων σχεδόν δεκαετιών της κοινοβουλευτικής μου θητείας, μόνο στο λαό και ειδικότερα στους εκλογείς μου της Β’ Περιφέρειας Αθηνών, που με στέλνουν, από το 1974 μέχρι σήμερα στη Βουλή.
Στους πολίτες, όμως, των νεώτερων γενεών που δε γνώρισαν τη δικτατορία και πολλοί σήμερα τους εξωθούν να τη θεωρήσουν σαν «απολεσθέντα παράδεισο», απαξιώνοντας τη Μεταπολίτευση και την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, οφείλω, για τα δημοσιεύματα του κ. Ψυχάρη και όσων blogs τα αναπαρήγαγαν, να πω: Για μένα θα τους πληροφορήσουν αξιόπιστα οι συναγωνιστές μου στις οργανώσεις Δ.Ε.Κ.Α. και Π.Α.Κ. και όσοι βρέθηκαν μαζί μου, είτε στις φυλακές είτε στα κρατητήρια της Μπουμπουλίνας, της Μιχαλακοπούλου και του Ε.Α.Τ./Ε.Σ.Α., καθώς και οι συνυπερασπιστές μαζί μου αγωνιστών στα στρατοδικεία της Χούντας, επίσης και όσοι συνεργάστηκαν εντός και εκτός της χώρας για να φτάσουμε μέχρι το «στόμα του λύκου» και να αποτρέψουμε τη χειραγώγηση των προδικτατορικών νεολαιών που επιχείρησε το καθεστώς Ιωαννίδη.
Αυτοί γνωρίζουν και ποιος υπήρξα, ως μέλος της «παράνομης» ΕΠΟΝ, από 15 χρονών εργαζόμενος, μαθητής νυχτερινού γυμνασίου στην πιο σκοτεινή μετεμφυλιακή περίοδο, ποιος υπήρξα συνεχίζοντας στη διάρκεια και των δύο ανένδοτων αγώνων ενάντια στο παρακράτος των εκλογών «βίας και νοθείας» του 1961 και του βασιλικού πραξικοπήματος του 1965 και ποιος, τέλος, υπήρξα και είμαι συνεχίζοντας αυτήν την ανεπίληπτη πορεία και μετά τη δικτατορία, μέχρι σήμερα».
Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του ο Απόστολος Κακλαμάνης είχε πει ότι πέρασε ο καιρός που «την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διόριζαν ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας» απευθυνόμενος, εμμέσως, προς τους Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλοκαι θέτουν θέμα ηγεσίας.