«Ο κ. Βενιζέλος είναι ένας άνθρωπος του οποίου τις πολιτικές ικανότητες προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ. Αυτό τώρα σημαίνει προφανώς ότι εάν ρωτούσαν εμένα – δεν αποφασίζω εγώ για αυτά τα θέματα- εάν ρωτούσαν εμένα εάν ο κ.Βενιζέλος μπορεί να παίξει διάφορους ρόλους, προφανώς η γνώμη μου θα ήταν θετική. Τον θεωρώ ικανό». Τάδε έφη ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο news247. Και, όπως ήταν φυσικά, άνοιξε περισσότερο ένα σενάριο που ήδη συζητούν αρκετοί στη Ν.Δ. Το σενάριο έχει τίτλο “Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Βενιζέλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην προεδρική εκλογή του 2020”. Και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται, απ΄ότι φαίνεται, και το άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά με τη δήλωσή του ότι “το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος για τη Ν.Δ”.
Στην επισήμανση ότι η ερώτηση προς τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ αφορούσε ειδικά το πολιτειακό αξίωμα, ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να διευκρινίσει: «Δε θέλω να μπω τώρα σε σενάρια, γιατί σας είπα εγώ δε θα αποφασίσω τώρα για αυτά. Εγώ μιλάω γενικά και επί της αρχής. τον θεωρώ ικανό πολιτικό πρόσωπο. Τώρα από κει και πέρα τι θα φέρει το μέλλον… Σε κάθε περίπτωση πάντως τον αντιμετωπίζω ως πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ως μέλος της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής. Όχι σαν κάτι χωριστό. Δεν κάνουμε συμφωνίες και συζητήσεις με τον καθέναν σε προσωπικό επίπεδο».
Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους της αντίδρασης (στο άρθρο Σαμαρά) της καραμανλικής πτέρυγας, με πρώτο το Νικήτα Κακλαμάνη που έκανε λόγο για “δυσαρμονία” αλλά και την παρέμβαση του Ευάγγελου Αντώναρου που ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει πως θα στηρίξει μια νέα υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου.
‘Οπως γράφει το news247.gr, το εν λόγω σενάριο που προωθείται από το δίδυμο Σαμαρά Βενιζέλου στηρίζεται στην πραγματικότητα σε ένα άλλο σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί στις επόμενες εκλογές σε αυτοδυναμία της ΝΔ και σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία 180 βουλευτών μαζί με το Κίνημα Αλλαγής ώστε τα δύο κόμματα να μπορέσουν να εκλέξουν πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να έχουν την ανάγκη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου η ΝΔ εφόσον είναι στην κυβέρνηση να μην κινδυνεύει σε διακοπή της θητείας της όπως έγινε με την κυβέρνηση Σαμαρά το 2014.
Το ερώτημα, βεβαίως, είναι εάν κάτι τέτοιο διαθέτει όντως τη συνηγορία του Αντώνη Σαμαρά. Κι αυτό διότι σε μια τέτοια πιθανότητα απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού στην κεντρική σκηνή. Εκτός εάν τα πράγματα δεν πάνε όσο καλά θα ήθελε ο κ. Μητσοτάκης στις επόμενες εκλογές…