«Είμαστε έτοιμοι να ανασχέσουμε την καταστροφή και να δώσουμε μια νέα και αναγκαία μεταρρυθμιστική πνοή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 23ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. «Είμαστε έτοιμοι για να αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Είμαστε έτοιμοι για να εφαρμόσουμε τις μεγάλες, προοδευτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να βγει οριστικά από το τέλμα της ανακυκλούμενης κρίσης. Μεταρρυθμίσεις που μόνον εμείς μπορούμε να εφαρμόσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά…
Και πρόσθεσε: «Γιατί εμείς δεν είμαστε στο μισθολόγιο της διαπλοκής. Δεν είμαστε στη λίστα Λαγκάρντ. Δεν είμαστε εξαρτημένοι, παρά μόνον από τον ελληνικό λαό. Για ένα νέο φορολογικό σύστημα. Για ένα νέο πολιτικό σύστημα. Απεγκλωβισμένο από τη Λερναία Ύδρα της διαπλοκής. Αυτονομημένο από το καρτέλ της ολιγαρχίας. Καθώς, επίσης, και η επιχειρηματική επέκταση στην ενημέρωση όσων αναλαμβάνουν έργα και προμήθειες του δημοσίου. Στόχος μας να αποκόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει το πολιτικό σύστημα με το παρασιτικό παρακράτος των ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Για μια νέα δημόσια διοίκηση. Θα προχωρήσουμε στην πλήρη οργανωτική αναδιάρθρωση του κράτους».
Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στα κόμματα που συστήνουν την κυβέρνηση συνασπισμού σημειώνοντας ότι: «Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης Σαμαρά έχουν ως μόνο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα το Μνημόνιο. Αν και η αποτυχία του είναι κοινός τόπος διεθνώς. Ακόμα και για μέρος των δανειστών της χώρας. Πέραν του Ατλαντικού. Η Ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς έχει πλήρως ενσωματωθεί και υποταχθεί στις προεκλογικές ανάγκες αλλά και το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κ. Μέρκελ για την ελληνική προοπτική. Το σχέδιο αυτό, το σκιαγράφησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών Χανς Πέτερ Κάιτελ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel. Και το σχέδιο αυτό τιτλοφορείται, «ολόκληρη η Ελλάδα σε ειδική οικονομική ζώνη».
Τόνισε επίσης ότι: «Σύμφωνα με το σχετικό δείκτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ: Η Ελλάδα από την 67η θέση το 2007 και την 90η πέρσι. Βρέθηκε στην 96η θέση, ανάμεσα σε 144 χώρες, φέτος. Και αυτή είναι η θεμελιώδης πολιτική διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τα τρία κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης. Εμείς έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Για την κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη δημοσιονομική σταθεροποίηση. Αλλά και για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση. Διότι ανάκαμψη της ελληνικής οικονομία σημαίνει έξοδος της Ευρώπης από τη κρίση και την αβεβαιότητα».
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας στάθηκε ακόμη μια φορά και στην πρόταση του κόμματός του για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος. «Σημαίνει και δυνατότητα αποπληρωμής μελλοντικά σημαντικού μέρους των χρημάτων που έχουν δανείσει στην Ελλάδα Για αυτό το λόγο ζητάμε χρόνο. Για αυτό το λόγο ζητάμε αναστολή, moratorium στην εξυπηρέτηση του χρέους. Έως ότου η χώρα επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά. Έτσι ώστε να κινητοποιήσουμε πόρους για να φέρουμε την ανάπτυξη. Ζητάμε, επίσης, Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος. Έτσι ώστε να ρυθμιστεί οριστικά και συλλογικά η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Κατά το προηγούμενο της Διάσκεψης του Λονδίνου για το χρέος της Γερμανίας το 1953».
Πηγή www.real.gr