Οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, η εισαγωγή θεσμών άμεσης δημοκρατίας, η διασφάλιση δημόσιων αγαθών και η επέκταση-κατοχύρωση της νεότερης ατζέντας ατομικών επικοινωνιακών δικαιωμάτων είναι τα τέσσερα μεγάλα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να ανοίξουν με την αναθεώρηση του Συντάγματος, δηλώνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Ξεκαθαρίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, και τονίζει ότι “το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί από τη δική μας και μόνο αποτελεσματικότητα και σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για μια συντριπτική ήττα του ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού που εκπροσωπεί η Ν.Δ”. Σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των σκανδάλων λέει πως “η αποκάλυψη ή συγκάλυψη των αποφύσεων διαφθοράς είναι μια ταξική επιλογή” και υπογραμμίζει ότι “είναι γεγονός ότι ένα τεράστιο πλέγμα συμφερόντων που συντηρείται διαχρονικά από τα καθεστώτα διαφθοράς και φαβοριτισμού κάνει ό,τι μπορεί και όπου μπορεί για να υπονομεύσει τις αποκαλύψεις. Είναι χρέος όλων μας να μην τους αφήσουμε να πετύχουν”.
Τέλος, σε ερώτηση για τις καταγγελίες τις αξιωματικής αντιπολίτευσης για κομματικοποίηση του κράτους απαντά ότι “οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης για «κομματικοποίηση» της δημόσιας διοίκησης από τον ΣΥΡΙΖΑ “προδίδουν το άγχος του παλιού πελατειακού συστήματος μπροστά στην πλήρη αποδόμηση όλων των ευνοιοκρατικών εργαλείων που είχε συγκροτήσει” και προσθέτει “το να μιλούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για κομματικοποίηση της διοίκησης είναι σαν να ζητά ο Ηρώδης άδεια λειτουργίας παιδικού σταθμού”.