Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τις τηλεοπτικές άδειες, τα νέα δεδομένα στη διαδικτυακή ενημέρωση, την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία, την ονομασία της ΠΓΔΜ, την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τις εκλογές κ.ά.
Για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς είπε, μεταξύ άλλων: «Στην πολιτική χρειάζεται να κάνεις πολλές φορές υπομονή και όταν έχεις υπομονή, έρχεται η ώρα που δικαιώνεσαι. Η κυβέρνηση είπε από την αρχή ότι υπάρχει ένα νομικό και συνταγματικό κενό και νομοθετήσαμε για να το καλύψουμε. Καλύφθηκε αυτό το κενό. Δυστυχώς, ακυρώθηκε ο διαγωνισμός που έγινε το καλοκαίρι του 2016. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαγωνιστική διαδικασία, η οποία διέψευσε όσους έλεγαν ότι οι άδειες πρέπει να είναι άπειρες. Προκηρύχθηκαν 7 και ήρθαν 6 ενδιαφερόμενοι. Επίσης, για πρώτη φορά από το 1989 που ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση, το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει χρήματα για τις άδειες» Ο υπουργός είπε ακόμη ότι «θα βγουν θεματικού χαρακτήρα άδειες και στη συνέχεια περιφερειακές. Πρόσθεσε ότι «έχει γίνει πολλή δουλειά, έχουν περάσει από τα κόσκινα της Ρυθμιστικής Αρχής οι διαδικασίες και οι επόμενες φάσεις θα ολοκληρωθούν πολύ πιο γρήγορα».
Σχετικά με τα νέα δεδομένα στη διαδικτυακή ενημέρωση, τόνισε ότι «το Μητρώο Online Media έχει αρχίσει και παράγει και άλλου τύπου αποτελέσματα, γιατί είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στα διαδικτυακά ΜΜΕ αποκτούν δικαίωμα εγγραφής στην Ένωση Συντακτών», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «πριν γίνονταν όργια με την κρατική διαφήμιση, ενώ τώρα το Μητρώο προστατεύει και τους Οργανισμούς από ατραπούς που μπορεί να είναι οδυνηρές».
Απαντώντας σε ερώτηση για την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και το τι ακριβώς συνέβη, ο υπουργός υπογράμμισε: «Πρέπει να ρωτηθεί ο ίδιος, εγώ είδα τη δημόσια δήλωσή του. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν συζητάει εάν η χώρα πρέπει να έχει διαστημικό οργανισμό και διαστημική πολιτική. Αυτό είναι μια μετατόπιση της πολιτικής συζήτησης που είναι απολύτως θετική και η πολιτική κριτική αφορά πλέον ποιος πρέπει να είναι επικεφαλής και τι προγράμματα πρέπει να κάνει. Αναπτύχθηκε μια συζήτηση στα δύο ΔΣ στα οποία συμμετείχε ο κ. Κριμιζής, τον οποίο εγώ τον εκτιμώ ως επιστήμονα πάρα πολύ. Είναι ένας επιστήμονας με παγκόσμια αναγνώριση. Προφανώς εκεί προέκυψε μια ανυπέρβλητη διαφωνία για το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων. Συμμετέχουν τέσσερα πανεπιστήμια της χώρας (ανάμεσά τους και της Πάτρας), τα οποία εξειδικεύονται στην κατασκευή μικροδορυφόρων. Νομίζω ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ κρίσιμη πολιτική επιλογή». Και ο Νίκος Παππάς κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν στο «αν η Ελλάδα πρέπει να γίνει παραγωγός στον συγκεκριμένο τομέα ή εάν θα βολευτεί με τον ρόλο ενοικιαστή των δορυφορικών υπηρεσιών».
Απαντώντας σε ερώτηση για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη και τις σχέσεις με την Τουρκία, τόνισε: «Οι Έλληνες στρατιωτικοί έπρεπε να είχαν επιστρέψει χθες. Η Δικαιοσύνη, αν υπήρχε εκεί πέρα και λειτουργούσε με τον τρόπο που έπρεπε, δηλαδή να τους είχε απαγγείλει κατηγορίες, και εν πάση περιπτώσει, αυτό ήταν η έκφραση μιας σκοπιμότητας, εκ μέρους της Τουρκίας, να κλιμακώσει την ένταση για λόγους άλλους. Ελπίζω, εύχομαι, το γεγονός ότι η Τουρκία θα πάει γρήγορα σε εκλογές, προφανώς φοβούμενη η ηγεσία της την καθίζηση της τουρκικής οικονομίας, να δώσει τη δυνατότητα να αποκατασταθούν τα πράγματα και να ηρεμήσουν».
Σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ, είπε: «Είμαστε πιο κοντά σε λύση από ό,τι ήμασταν τις περασμένες δεκαετίες, δηλαδή από τότε, που το πρόβλημα προέκυψε».
Σχετικά με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, επανέλαβε ότι «αυτή η έξοδος θα είναι καθαρή», ενώ για τον χρόνο διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, τόνισε: «Εκλογές θα έχουμε το 2019».
Ο κ. Παππάς μίλησε και για τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. «Αυτή η συνεργασία είναι έντιμη και μας επέτρεψε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο ξαναέστησε την οικονομία στα πόδια της» είπε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι μέσα στην επόμενη Βουλή, θα είναι δύναμη σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα είναι πρώτο κόμμα, και θα κληθούν και οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις να καθορίσουν τη στάση τους».