Επιμένει στη θέση του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για το ζήτημα της αναδοχής παιδιών. Αν και ρίχνει τους τόνους στην αντιπαράθεσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εμμένει στην άποψή του να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο επικαλούμενος λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής απέναντι στη κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΣΚΑΙ) ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι «με τον κ. Βενιζέλο έχουμε διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα, και η διαφωνία μας εκφράστηκε δημόσια. Ο κ. Βενιζέλος είναι τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξα στενός συνεργάτης του, γνωρίζουμε καλά ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Συχνά βάζει θέματα δημοκρατικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δυστυχώς όμως δεν έρχεται στις συνεδριάσεις.
https://youtu.be/co29-kFCa1k
Η παράταξή μας έχει ψηφίσει όλες τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις – και το σύμφωνο συμβίωσης. Όμως έχω συγκεκριμένη άποψη για την αντιπολιτευτική μας τακτική στο εξής: δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στον κ. Καμμένο και στον κ. Τσίπρα να είναι συνεννοημένοι και να εμφανίζονται μαζί στις “μπίζνες” των δισεκατομμυρίων όπως η ΔΕΗ, και χώρια σε θέματα δικαιωμάτων, μόνο και μόνο για να κατασκευάζουν κομματικά ακροατήρια. Αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, αυτό να καταδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία και να φύγουν τώρα από την κυβέρνηση».
Όσον αφορά το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ τόνισε ότι η δική του άποψη είναι διαφορετική από άλλους βουλευτές: «Πρώτον, αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις είναι διπλάσιες από τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως ο κρατικός μηχανισμός αποτρέπει τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι χιλιάδες αιτήσεις τεκνοθεσίας που εκκρεμούν – και το πρόβλημα αυτό εκφράστηκε ξεκάθαρα από όλους τους φορείς κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής. Δεύτερον, εκτός από τα ατομικά δικαιώματα των ενηλίκων υποψήφιων γονέων, θα πρέπει να προστατεύεται και η ελευθερία επιλογής του ανήλικου όσον αφορά το μέλλον του -και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία εν προκειμένω. Πάνω απ’ όλα όμως, θα πρέπει να έχει προηγηθεί εκτενής και ενδελεχής έρευνα επί του θέματος και όχι να νομοθετούμε με προχειρότητα για τόσο ευαίσθητα θέματα », υποστήριξε.