Συγνώμη ζητούν οι Αυστραλοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί που υποδύθηκαν την Βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο για να μάθουν πως είναι η υγεία της εγκυμονούσας Κέιτ Μίντλετον και διέσυραν την ινδικής καταγωγής Τζασίντα Σαλντάνχα που δεν κατάλαβε ότι είχε να κάνει με φαρσέρ…
Τρεις ημέρες μετά την είδηση της τραγικής αυτοκτονίας της 46χρονης νοσοκόμας Τζασίντα Σαλντάνχα, η οποία δεν άντεξε τη δημόσια διαπόμπευση που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας με τους Αυστραλούς…
που υποδύονταν την βασίλισσα της Αγγλίας και το διάδοχο του θρόνου και έθεσε τέρμα στη ζωή της βυθίζοντας στη θλίψη τα δύο παιδιά, τον σύζυγό της και την κοινή γνώμη στη Βρετανία και την Αυστραλία που εμφανίζεται εξοργισμένη με τους φαρσέρ.
Η συμπαρουσιάστρια της αυστραλιανής ραδιοφωνικής εκπομπής που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου της «βασιλικής» φάρσας στη Βρετανία μίλησε σήμερα στην τηλεόραση της Αυστραλίας για την τραγωδία, αναφερόμενη, με δάκρυα στα μάτια, την οικογένεια της νοσηλεύτριας που πέθανε.
«Δεν σταματώ να τη σκέφτομαι», δήλωσε η Μελ Γκρέιγκ αναφερόμενη στο θάνατο της νοσοκόμας η οποία είχε μεταφέρει την περασμένη Τρίτη την κλήση των φαρσέρ στη συνάδελφo που βρισκόταν σε υπηρεσία στο νοσοκομείο Βασιλιάς Εδουάρδος 7ος, όπου νοσηλευόταν η Κέιτ, η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ.
Η 46χρονη Τζασίντα Σαλντάνχα και μητέρα δύο παιδιών βρέθηκε νεκρή τρεις ημέρες αργότερα, μια αυτοκτονία για την οποία ο βρετανικός Τύπος καθιστά υπεύθυνους τους δύο Αυστραλούς παρουσιαστές.
«Η πρώτη μου ερώτηση ήταν αν είχε παιδιά. Ελπίζω να είναι καλά», είπε μιλώντας για πρώτη φορά μετά τα γεγονότα, μαζί με τον συμπαρουσιαστή Μάικλ Κρίστιαν του ραδιοφωνικού σταθμού 2Day FM. Οι δύο τους τηλεφώνησαν στο λονδρέζικο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η Κέιτ με εμετούς λόγω της εγκυμοσύνης της, προσποιούμενοι τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Κάρολο.
Η Τζασίντα εξαπατήθηκε από την τηλεφωνική φάρσα και μετέφερε την κλήση σε μια συνάδελφό της στο τμήμα όπου βρισκόταν η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ για να δώσει πληροφορίες για την δούκισσα Κέιτ.
Οι δύο παρουσιαστές εμφανίστηκαν σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο θέλοντας να εκφράσουν τη μεγάλη τους λύπη για το θάνατο την Παρασκευή της Τζασίντα Σαλντάνχα σε εγκαταστάσεις του νοσοκομείου και να απαλλαγούν από την ευθύνη της μετάδοσης της τηλεφωνικής τους φάρσας.
«Τηλεφωνικές φάρσες γίνονται επί χρόνια», είπε η Γκρέιγκ. «Είναι μια ρουτίνα για εμάς».
Πρόσθεσαν ότι η διοίκηση αποφάσισε να μεταδοθεί η καταγραφή της συνομιλίας τονίζοντας ότι δεν είχαν κανένα ρόλο εκτός από την τηλεφωνική κλήση. Δεν λαμβάνουμε εμείς τις αποφάσεις για τη μετάδοση, απλώς κάναμε την ηχογράφηση. «Είμαστε συντετριμμένοι, διαλυμένοι από το θάνατο της Τζασίντα», είπαν τονίζοντας ότι πρόθεση ήταν να γίνει μια «αθώα φάρσα».
«Ούτε καν που μας πέρασε από το νου ότι θα υπήρχε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Φυσικά και είμαστε συντετριμμένοι, είμαστε και εμείς άνθρωποι».
Ωστόσο ο ισχυρισμός του ραδιοφωνικού 2Day FM ότι ακολούθησε το καθιερωμένο πρωτόκολλο για τη μετάδοση, απορρίπτεται από την πρώην εργαζόμενη του σταθμού Γουέντι Χάρμερ η οποία είπε στο αυστραλιανό δίκτυο ABC ότι οι κανονισμοί του σταθμού θα έπρεπε να υποχρεώσουν τη Τζασίντα και τη νοσηλεύτρια που ενεπλάκη στο τηλεφώνημα να έχουν δώσει την άδειά τους για τη μετάδοση.
Ο αυστραλιανός ραδιοφωνικός σταθμός ανακοίνωσε σήμερα ότι πέντε φορές προσπάθησε να επικοινωνήσει με το λονδρέζικο νοσοκομείο για να συζητήσει για την ηχογράφηση αυτή πριν από τη μετάδοσή της.
«Είναι αλήθεια ότι προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους πολλές φορές», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Southern Cross Austereo, του ομίλου στον οποίο ανήκει ο σταθμός του Σίδνεϊ 2Day FM.
«Τους είχαμε τηλεφωνήσει για να συζητήσουμε γι’ αυτή την τηλεφωνική καταγραφή», είπε ο Ρις Χόλεραν. «Προσπαθήσαμε τουλάχιστον πέντε φορές γιατί θέλαμε να μιλήσουμε για την καταγραφή της συνομιλίας μαζί τους», ισχυρίστηκε θέλοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ο Χόλεραν δεν διευκρίνισε αν το νοσοκομείο απάντησε στις κλήσεις αυτές.
Το βράδυ της Κυριακής η διεύθυνση του ομίλου όπου ανήκει ο ραδιοφωνικός σταθμός έκανε λόγο για έναν «απροσδόκητο» θάνατο και ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τη διαδικασία που ακολουθεί για τη μετάδοση των εκπομπών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney Morning Herald, το προσωπικό του Austereo κλήθηκε σε σύσκεψη σήμερα το πρωί, με την οδηγία να μη μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.
Οι δύο παρουσιαστές που πλέον δεν κάνουν εκπομπή, είναι «σε κατάσταση σοκ», ανακοίνωσε ο εργοδότης τους μετά την αναγγελία του θανάτου της νοσοκόμας.