Σοκολάτα express… Θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά χρόνο από τη ζωή σας μέχρι να βάλετε στο ψυγείο τα ποτηράκια με αυτές τις λαχταριστές μους. Ακόμα κι αν αυτοί που θα τις προσφέρετε χρειαστούν λιγότερο χρόνο για να τις καταναλώσουν, πραγματικά αξίζει τον κόπο να το κάνετε!…
Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου
Μους σοκολάτας με άρωμα καφέ
15 λεπτά + παραμονή στο ψυγείο
Εύκολο
Υλικά για 8 άτομα:
200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
4 αβγά (χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια)
50γρ. βούτυρο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας λικέρ Tia Maria
Για το σερβίρισμα:
100ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Λίγο ξύσμα σοκολάτας
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί* (βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε κατσαρολάκι που τοποθετείτε μέσα σε ένα μεγαλύτερο κατσαρολάκι με νερό ως τη μέση και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά).
Εκτός φωτιάς αναμιγνύετε στη λιωμένη σοκολάτα πρώτα τους κρόκους των αβγών ανακατεύοντας δυνατά με σύρμα, μετά το βούτυρο και τελευταίο το λικέρ.
Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών προσθέτοντας και τη ζάχαρη μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα, στην επιφάνεια της οποίας θα μπορούν να σχηματίζονται κορυφές.
Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις τα δύο μίγματα (σοκολάτας και μαρέγκας) μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Κατόπιν μοιράζετε τις μους σε 4 χαμηλά ποτήρια και τις αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν για να μπορέσετε να τις σερβίρετε, γαρνίροντας την καθεμιά με λίγη σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.