Στην «επόμενη μέρα» αναφέρεται διεξοδικά ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του.
Μιλώντας στην «Αυγή της Κυριακής» τόνισε: «Το πρωθυπουργικό πακέτο στη ΔΕΘ, η ουσιαστική κατάργηση των capital controls από αύριο, η εκκίνηση της συζήτησης για τον κατώτατο μισθό, η επέκταση ορισμένων κλαδικών συμβάσεων, η αναγγελία, επιτέλους, διορισμών στην εκπαίδευση, ο πολλαπλασιασμός των δομών πρωτοβάθμιας υγείας, ο αγώνας της κυβέρνησης να μην περικοπούν οι συντάξεις, οι θετικές προοπτικές για τις συντάξεις χηρείας, το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, και τα άλλα κοινωνικά επιδόματα, η κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, η χορήγηση εκ νέου κοινωνικού μερίσματος και μια σειρά άλλα μέτρα που αυτή η κυβέρνηση έχει ήδη υλοποιήσει ή σχεδιάζει το αμέσως επόμενο διάστημα είναι το δικό μας αριστερό αποτύπωμα και τα ρήγματα που καταφέραμε να επιφέρουμε στο τείχος της μνημονιακής λιτότητας που μας επιβλήθηκε», αναφέρει ο βουλευτής Α’ Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον σημείωσε. «Παρακολουθούμε τη μάχη οπισθοφυλακών που δίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κόμματα που υποτίθεται έχουν στην προμετωπίδα τους το «Μένουμε Ευρώπη», πασχίζουν τυφλωμένα από αντιπολιτευτικό πάθος και αντιαριστερό μένος, να σύρουν τη χώρα μας πίσω, σε έναν ολέθριο και επικίνδυνο βαλκανικό επαρχιωτισμό. Σε αντίθεση με τις πολιτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν στην Ευρώπη, έχουν καταντήσει να αντιπολιτεύονται με αστεία προσχήματα το δικό τους δημιούργημα, την εθνική θέση του 2008 περί σύνθετης ονομασίας.
Παρακολουθούμε απίστευτες μεταμορφώσεις. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πρωταγωνιστεί στην ακροδεξιά διολίσθηση της ΝΔ. Την κυρία Γεννηματά σε μόνιμη κατάσταση πολιτικής εξαλλοσύνης να υιοθετεί ακραία ρητορική και με αφορμή το Μακεδονικό να έρχεται σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες συνιστώσες του ΚΙΝΑΛ και να προχωρά σε ρήξη με το ΠΟΤΑΜΙ.
Βλέπουμε, ταυτόχρονα, διάφορους στυλοβάτες του ευρωπαϊστικού -στρατηγικά. Ας προσθέσουμε σε αυτή την εικόνα την ακατανόητη στάση του ΚΚΕ και το «στρίβειν διά του αντιαμερικανισμού».
«Αναφορικά με τη στάση του κ. Καμμένου, επιμένω να υποστηρίζω, ότι, δεν πιστεύω, πως οι ΑΝΕΛ θα επιλέξουν τελικά να πλήξουν την κυβερνητική σταθερότητα. Την ώρα που στη γειτονική χώρα, ακόμη και οι αντιπολιτευόμενοι υπερεθνικιστές του VMRO προσανατολίζονται σε ψήφο κατά συνείδηση, δεν νομίζω ότι θα ήταν υπερβολικό να ζητήσουμε από τον δικό μας κυβερνητικό εταίρο, τον κ. Καμμένο, να μην παρεμποδίσει τη διαδικασία και να αφήσει ελεύθερους τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά πως προστάζει η συνείδησή τους στη ψηφοφορία για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, όπως, άλλωστε, το Σύνταγμα επιτάσσει. Την ίδια έκκληση απευθύνω στους βουλευτές όλων των κομμάτων. Είναι ώρα εθνικής και δημοκρατικής ευθύνης και όχι κομματικής περιχαράκωσης».
Πηγή:iefimerida.gr