«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως ξεκάθαρη και δεν έχει καμιά σχέση με τη συνήθη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε ότι είμαστε κατά των καταλήψεων. Η διαφορά μας είναι ότι δεν είμαστε κατά αυτών των καταλήψεων μόνο. Είμαστε κατά των καταλήψεων εν γένει» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Απαντώντας στην κριτική που ασκεί η κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα των καταλήψεων, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «η Νέα Δημοκρατία το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορηθεί είναι η αφωνία» και εξήγησε: «Δεν συμφωνούμε με την έννοια της καταλήψεως στα σχολεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί φασιστικές τις καταλήψεις που είναι εναντίον του και δημοκρατικές και προοδευτικές και αποδεκτές τις καταλήψεις που είναι υπέρ του. Εμείς δεν κάνουμε αυτή τη διάκριση. Λέμε ότι δουλειά των μαθητών δεν είναι να κάνουν κατάληψη. Από εκεί και πέρα, όταν βλέπεις μαθητές με την ελληνική σημαία, την οποία σηκώνουν με υπερηφάνεια και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο είναι πηγή υπερηφάνειας για κάθε γονέα και για μένα και για κάθε πατριώτη Έλληνα».
Είπε, ωστόσο, πως «υπάρχουν και οι εξαιρέσεις μαθητών που λένε συνθήματα αντιδημοκρατικά και ακραία, τα οποία και καταδικάζουμε», ενώ κληθείς να σχολιάσει το σύνθημα «η Δημοκρατία ξεπούλησε τη Μακεδονία», ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Όταν προ πέντε ετών οι μαθητικές καταλήψεις είχαν το σύνθημα “κάτω η χούντα Σαμαρά- Βενιζέλου δεν είδα την ίδια ευαισθησία. Τότε, η ΟΛΜΕ που σήμερα καταδικάζει τις καταλήψεις έλεγε να περιφρουρηθούν οι μαθητικές καταλήψεις. Όταν μούτζωνε ο νεαρός στην παρέλαση τους επισήμους, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε αφήστε το παιδί να εκφράσει την πολιτική του άποψη».
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο λάθος» την πολιτική των υπερπλεονασμάτων και παρατήρησε σχετικά: «Ενώ συμφωνούμε όλοι ότι ο στόχος του 3,5% είναι πάρα πολύ υψηλός και “στραγγαλίζει” την οικονομία μας και θα έπρεπε να πάει στο 2%, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να το πάει στο 5,5% […] ο κ. Τσακαλώτος εις γνώσιν του έχει προκαλέσει διπλάσια υπερπλεονάσματα απ’ αυτά που ήδη θεωρούμε υψηλά. Πρόκειται περί κολοσσιαίου σφάλματος. Ο λόγος έχει να κάνει με την πολιτική Τσάβες που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μικρή ανάπτυξη, φτώχεια, μιζέρια και επιδόματα. Αυτή είναι η πολιτική του Τσίπρα, του Μαδούρο, του Τσάβες, του Κάστρο».
Το υπερπλεόνασμα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, «είναι υγιές, όταν συνδυάζεται με χαμηλούς φόρους και υψηλή ανάπτυξη καθώς τότε είναι υπερπλεόνασμα πλούτου», ενώ «όταν συνδυάζεται με χαμηλή ανάπτυξη και υψηλούς φόρους δεν είναι υπερπλεόνασμα πλούτου είναι υπερπλεόνασμα μιζέριας».
Αναφορικά με τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας μίλησε για «απόλυτη γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο ιδεολογίας», ενώ για τη συνταγματική αναθεώρηση σε σχέση με το άρθρο 16 σημείωσε πως «είναι απολύτως αδύνατο να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε ο κ. Κατρούγκαλος, ξεκίνησε την αναθεώρηση με πραγματικό σκοπό να μην γίνει αναθεώρηση του άρθρου 16».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνουν στην Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτό είναι το πραγματικό του πρόβλημα γι’ αυτό και ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «οι άνθρωποι είναι ιδεοληπτικοί και δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον του τόπου».
Για την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τον δήμο Θεσσαλονίκης, που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γεωργιάδης τού ευχήθηκε «καλή επιτυχία», σημειώνοντας ότι πρόκειται για «ένα πρόσωπο γνωστό στην πόλη, με άποψη, μέλος της παρατάξεώς μας από τα γεννοφάσκια του, που θα συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και θα πάρει και τον Δήμο».
Κληθείς να σχολιάσει αρνητικές δηλώσεις του κ. Ταχιάου το 2012 για τη Νέα Δημοκρατία επί Αντώνη Σαμαρά, είπε πως «δύο χρόνια μετά, το 2014, (ο κ. Ταχιάος) έγραφε διθυράμβους υπέρ του κ. Σαμαρά», σημειώνοντας πως «αυτά συμβαίνουν στην πολιτική».
Συμπλήρωσε, ακόμα, πως «η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα και όπως ένα μεγάλο κόμμα που δεν είναι σταλινικής νοοτροπίας δεν έχει απολύτως την ίδια άποψη το ένα στέλεχος με το άλλο ούτε είναι υποχρεωτικό αυτό. Αυτό που μας ενώνει στη Νέα Δημοκρατία είναι ότι συμμεριζόμαστε κάποιες κοινές θεμελιώδεις αξίες».