Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ κι η Χρυσή Αυγή.
Η εισηγήτρια των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια ζήτησε, όπως έκανε χθες κι ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας το πρωτόκολλο να ψηφιστεί με πλειοψηφία 3/5 κι όχι με απλή πλειοψηφία καθώς εκχωρείται εθνική κυριαρχία, αφού η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ζητήσει πλέον από το ΝΑΤΟ συλλογική άμυνα έναντι της γειτονικής χώρας.
Τα κόμματα δεν ασχολήθηκαν με την ένσταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής, απάντησαν όμως στους ΑΝΕΛ ότι με το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ δεν εκχωρείται εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Ο Σταύρος Κοντονής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι “δεν υπάρχει καμία εκχώρηση αρμοδιότητας εξουσίας από την Ελλάδα, αν υπάρχει από κάπου είναι από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας”.
Ο Νίκος Δένδιας εκ μέρους της ΝΔ παρατήρησε ότι οι ΑΝΕΛ υποστηρίζουν ότι η χώρα μας για να αντιμετωπίσει την γειτονική χώρα χρειάζεται την βοήθεια του ΝΑΤΟ. “Κι αυτό προέρχεται από κάποιον που ήταν επί τέσσερα χρόνια υπουργός Εθν. Άμυνας” πρόσθεση δηκτικά ο Ν. Δένδιας.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την ΔΗΣΥ θύμισε ότι σε όλες τις προσχωρήσεις χωρών στο ΝΑΤΟ ακολουθήθηκε η διαδικασία της κύρωσης με απλή πλειοψηφία. Ο Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε “προσχηματικές” τις ενστάσεις επιτιθέμενος στον Π. Καμμένο για την φιλική προς το ΝΑΤΟ θητεία του ως υπουργός Εθν. Άμυνας.
ΠΗΓΗ: news247.gr