Εκδικάστηκε στο Μονομελες Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την οποία ζητά χρηματική ικανοποίηση ύψους 100.000 από Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, τον προεδρό της, Μιχ. Κουρουτό και την εφημερίδα Documento. Η αγωγή αφορά στην υπόθεση της καθηγήτριας Φώφης Μπουλούτα -δεν βρίσκεται πια στη ζωή- η οποία φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας και την εφημερίδα Documento, να απολύθηκε όταν έκανε παρατήρηση για αντιγραφή στον γιο του Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρώην πρωθυπουργός είχε καταθέσει αγωγή ζητώντας συνολική χρηματική ικανοποίηση ύψους 100.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υποστηρίζει ότι υπέστη από συκοφαντική δυσφήμιση. Αφορμή αποτέλεσε μία επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας το 2018, η οποία είχε έρθει ως απάντηση σε άρθρο του Γιώργου Μουρούτη, τότε συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ο κ. Μουρούτης με το άρθρο του, επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση, όταν πλέον η Φώφη Μπουλούτα είχε φύγει από τη ζωή: «Με τον ίδιο τρόπο που δεν δίστασαν τότε να χρησιμοποιήσουν μία άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο, έτσι και σήμερα επιμένουν, ενώ γνωρίζουν ότι είναι ψέμα, να διακινούν την αθλιότητα αυτή, μόνον και μόνο για να ικανοποιήσουν τα «αιμοβόρικα» ένστικτά τους».
Αυτό το άρθρο φαίνεται πως αναστάτωσε την οικογένεια της καθηγήτριας, όπως κατάθεσε συγγενής της στο δικαστήριο σήμερα, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να απαντήσουν. «Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουμε εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της» κατέθεσε ο συγγενής της Φώτης Μπουλούτα. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως στόχος της επιστολής του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν «να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης, κατι που επιθυμούσε η οικογένειά της και ο ίδιος ο Μιχ. Κουρουτός που εκτός από πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ήταν φίλος της. Η ίδια ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει».
Για την υπόθεση κατέθεσε κι ο συνδικαλιστής Οδ. Ντριβαλάς, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα κατέθεσε: «Θεωρώ ότι το θάρρος που έδειξε απέναντι στην εξουσία είναι τεράστιο. Ζούμε σε μια εποχή του ‘ξέρεις ποιός είμαι εγώ;’ ακόμα και σήμερα. Θεωρώ ότι ήταν ένας ηρωισμός, για το μαθητή που δεν του μηδένισε το γραπτό και για το ότι αντιτάχθηκε σε ένα αλαζονικό σύστημα».