Στην άμεση ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων αναφέρθηκε ο Κώστας Καραμανλής ο 3ος, τονίζοντας ότι για την αλλαγή του κλίματος στην οικονομία απαιτείται προσπάθεια από κάθε φορέα.
Πρόκειται για τον γιό του θείου του πρώην πρωθυπουργού Αχιλλέα Καραμανλή, επί σειρά ετών βουλευτή Σερρών, ο οποίος αποσύρθηκε στο πλαίσιο της ανανέωσης από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ (επί πρωθυπουργίας Καραμανλή) και “επιστρέφει” -έμμεσα- επιδιώκοντας τη συμμετοχή του Κώστα Καραμανλή του νεοτέρου στο ψηφοδέλτιο Σερρών.
Το γεγονός ότι το άρθρο δημοσιεύεται στο “Βήμα” του Σταύρου Ψυχάρη, πατέρα του νέου βουλευτή της Α’ Αθηνών, Ανδρέα Ψυχάρη, εκλαμβάνεται από πολλούς ως “πριμοδότηση” και μήνυμα στήριξης του ΔΟΛ, κάτι που εισπράττει, μεταξύ άλλων, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Στις Σέρρες, πάντως, οι τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ μιλούν για προσπάθεια επιβολής υποψηφίου μόνο και μόνο “χάριν του ονόματος του”.
Παλαιός κοινοβουλευτικός που θεωρεί εαυτόν “αυτοδημιούργητο”, πάντως, σχολίαζε την εμφάνιση του νεαρού Καραμανλή ως “επιβεβαίωση του πολιτικού νεποτισμού” και έλεγε χαριτολογώντας: “ώρα να δούμε την φοιτήτρια Μαργαρίτα Παπανδρέου να συμπράττει εκ του Imperial College του Λονδίνου στην εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη”…
Διαβάστε μέρος του άρθρου του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής»:
«Όλοι συμφωνούν ότι το ζητούμενο για την Ελλάδα σήμερα είναι η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη όμως δεν διατάσσεται, δεν επιβάλλεται, δεν θεσμοθετείται. Δημιουργείται μόνο με προσπάθεια, σκληρή και συστηματική. Και κυρίως προσπάθεια στοχευμένη που λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα.
Ποια είναι τα δεδομένα σήμερα; Οτι δεν μπορούμε να βασιστούμε πλέον σε ένα κρατικοκεντρικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Οτι η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση, οι πολίτες βρίσκονται στα όριά τους. Και ότι το παραγόμενο εθνικό προϊόν απλούστατα δεν φθάνει. Άρα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να παράγουμε περισσότερο και να εισρεύσουν στη χώρα μας χρήματα από το εξωτερικό.
Η μόνη στρατηγική που μπορεί να φέρει πλούτο στη χώρα και να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης είναι η ρεαλιστική και εθνικά υπεύθυνη αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας. Δηλαδή, οι αναγκαίες ιδιωτικοποιήσεις».