Στο 1% της παγκόσμιας κατάταξης των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με έρευνα του Διαπανεπιστημιακού Δικτύου Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης 2013, που πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα από το Ισπανικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών CSIC…..
«Είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η είδηση ότι το ακαδημαϊκό έργο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγνωρίζεται διεθνώς, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η αναγνώριση αυτή αποκτά μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη αξία εάν σκεφτεί κανείς ότι το ΑΠΘ λειτουργεί σήμερα με λιγότερα από τα μισά χρήματα απ’ ό,τι λειτουργούσε πριν από την οικονομική κρίση», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος.
«Παρά τις εξαιρετικά δυσοίωνες πάντως οικονομικές συνθήκες, η έρευνα στο ΑΠΘ εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική πηγή τόσο εσόδων για το Ίδρυμα, όσο και θέσεων εργασίας για νέους ερευνητές. Κι’ αυτό γιατί τα έσοδα που εισρέουν στο ΑΠΘ από τα ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα που φέρνουν οι καθηγητές και οι ερευνητές του Ιδρύματος, είναι υπερδιπλάσια της ετήσιας δημόσιας χρηματοδότησης», υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο πρύτανης του ΑΠΘ επεσήμανε ότι η ανάδειξη του Ιδρύματος σε πρώτο Πανεπιστήμιο της χώρας και η κατάταξή του μεταξύ των καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου (στο 1% της παγκόσμιας κατάταξης), οφείλεται στον πατριωτισμό των ανθρώπων που πιστεύουν και στηρίζουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο, καθώς και στο ιδιαίτερα υψηλό επιστημονικό επίπεδο του στελεχιακού του δυναμικού.
«Η διάκριση αυτή δικαιώνει τις μέχρι τώρα προσπάθειες και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα στην υπηρεσία της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε.